Nogomet

Steber obrambe Parižanov o statusu Neymarja: Upam, da ostane z nami

Pariz, 19. 08. 2019 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izkušeni poveljnik obrambe brazilske nogometne izbrane vrste in Paris Saint Germaina Thiago Silva še vedno upa, da bo Neymar kljub številnim napovedim o vrnitvi na Iberski polotok ostal član serijskega francoskega državnega prvaka, ki je novo klubsko sezono na domačem prizorišču začel z nepričakovanim porazom proti Rennesu.

Ravno uvodni poraz na sicer vselej neugodnem gostovanju pri Rennesu je razkril vse (trenutne) slabosti pariške zasedbe, ki brez brazilskega superzvezdnika Neymarja ni isto moštvo. 

Slednji je s svojimi mislimi povsem pri morebitni vrnitvi na Iberski polotok - številni mediji že nekaj časa namreč namigujejo o resnih pogovorih na relaciji PSG - Barcelona - zato ga poraz za zdaj še 'njegovega' moštva ni pretresel. Upa in želi si čimprejšnjega dogovora o prestopu, ki bi ga vrnil na staro raven, ko je navduševal najzvestejše privržence Blaugrane v obdobju 'atomskega' tria Lionel Messi - Luis Suarez - Neymar. Na drugi strani pa obstaja nekdo, ki si srčno želi ostanka odličnega napadalca na francoskih zelenicah, in sicer steber obrambe brazilske izbrane vrste ter serijskega francoskega državnega prvaka Thiago Silva. "Neymar je nedvomno ključni člen našega moštva. Brez njega smo drugačni, precej bolj ranljivi tako v francoskem državnem prvenstvu kot tudi v Ligi prvakov. Upam in želim si, da naposled le ostane z nami," je po omenjenem porazu proti Rennesu za francoske medije dejal izkušeni osrednji branilec, ki se je v nadaljevanju pogovora navezal na številne negativne komentarje po slabem uvodu v novo klubsko sezono.

Soigralca in prijatelja iz brazilske nogometne izbrane vrste in PSG-ja Thiago Silva (levo) in Neymar jr. (desno)
Soigralca in prijatelja iz brazilske nogometne izbrane vrste in PSG-ja Thiago Silva (levo) in Neymar jr. (desno) FOTO: AP

Težko nadomestljiva vrzel
"Paris Saint Germain je z naskokom najboljši francoski nogometni kolektiv v zadnjih letih, zato so kritike po porazih razumljive in pričakovane. Toda menim, da so nekateri (mediji, op. p.) tokrat šli predaleč s svojimi negativnimi komentarji oziroma odzivi. Potrebujemo malce več pozitivnosti in potrpežljivosti, da stvari sedejo na svoje mesto. Sezona se je komajda dobro začela, zato sem prepričan, da bomo v nadaljevanju le-te uspešnejši. Upam da tudi z Neymarjem v začetni enajsterici," je znova na precejšnjo vrzel v pariškem moštvu spomnil Silva, ki je ob koncu pristavil: "Moj notranji občutek mi veleva, da bo ostal z nami. Ampak nogomet je velik posel, zato do zadnjega dne prestopnega roka ne bo znano, kje bo Neymar nadaljeval svojo kariero. Kakorkoli se bo odločil, mu želim vse najboljše." 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
20. 08. 2019 08.52
-1