Nogomet

Müllerjevi žrebci bodo skrbeli za rod novih šampionov

München, 31. 12. 2020 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Bayerna Thomas Müller je prek soproge Lise vstopil v svet konjereje, ki je v zadnjem desetletju postala najljubši hobi nemškega zvezdnika. A v tem hobiju se obračajo tudi veliki zneski.

Müller (na fotografiji) je po prihodu trenerja Hansa-Dieterja Flicka vzcvetel in z odličnimi partijami soigralcem pomagal do vseh možnih naslovov v sezoni 2019/20.
Müller (na fotografiji) je po prihodu trenerja Hansa-Dieterja Flicka vzcvetel in z odličnimi partijami soigralcem pomagal do vseh možnih naslovov v sezoni 2019/20. FOTO: AP

Za Thomasom Müllerjem ni le nepozabno leto na nogometnih zelenicah v dresu Bayerna. Nekdanji nemški reprezentant je zelo uspešen tudi pri vzreji konj, ki jih je vzljubil po zaslugi žene Lise Trede, s katero je poročen od leta 2009. Po poročanju tabloida Bild sta zakonca pri šolanju tekmovalnih konj oziroma vzreji dresurnih konj izjemno uspešna, leta 2021 pa naj bi storila nov, pomemben korak v svetu konjereje.

Z novim letom naj bi se začela prodajati semensko tekočino njunih najboljših žrebcev, kobilarna Gut-Wettlkam pa bo postala s strani Evropske unije certificiran center za oplojevanje oziroma vzrejo dresiranih konj.

"Z Liso sva naredila nov korak v našem konjskem življenju. Z našimi žrebci se veselimo sezone parjenja v letu 2021," je na družbenih omrežjih zapisal Müller.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaenkrat Müllerjev center ponuja tri žrebce, med katerimi je tudi njegov najljubši, D'Avie, ki sta ga z ženo kupila konec avgusta. Gre za dvakratnega svetovnega prvaka, čigar semenska tekočina naj bi bila vredna do 2.000 evrov. Po ocenah zvezdnika Bayerna gre za praktično brezhibnega konja, pri katerem mu "zmanjka besed", s katerimi bi ga lahko opisal. 

Ne gre pozabiti, da so konji, ki zmagujejo na različnih tekmovanjih, vedno zelo iskani, saj želijo kupci z njihovo pomočjo vzrediti nove prvake. Mediji so pred časom poročali o upokojenem 22-letnem žrebcu Galileu, čigar cena (200 milijonov evrov) presega praktično vse največje nogometne zvezdnike. Za vsak njegov "obisk" naj bi njegovi sloviti irski lastniki Coolmore Stud zahtevali okoli 700.000 evrov, potem ko so ga za najboljšega konja na svetu izbrali kar deset let zapored, zmagal pa je na številnih prestižnih dogodkih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.