Nogomet

Thuramu zaradi pljuvanja grozi ostra kazen

Mönchengladbach, 20. 12. 2020 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izključitev napadalca Borussie Mönchengladbacha, Marcusa Thurama, je zaznamovala sobotni program v 1. nemški Bundesligi. 23-letni Francoz, sin nekdanjega francoskega reprezentanta Liliana Thurama, je zaradi pljuvanja v obraz nasprotnika prejel rdeči karton.

Marcus Thuram in sodnik Willenborg na sobotni tekmi.
Marcus Thuram in sodnik Willenborg na sobotni tekmi. FOTO: AP

Da je bila mera polna, je Borussia Mönchengladbach na domači zelenici izgubila proti Hoffenheimu, ki mu je zmago v zaključku tekme prinesel Ryan Sessegnon (1:2). Borussia zdaj na zmago čaka že kar šest tekem na vseh tekmovanjih, čeprav se je po hat-tricku ob nedavnem obračunu s frankfurtskim Eintrachtom med strelce spet vpisal Lars Stindl, ki je domačo ekipo z enajstih metrov v 34. minuti povedel v vodstvo. Gostje so zasluženo izenačili v 75. minuti prek hrvaškega ostrostrelca Andreja Kramarića, nato pa je sledil "spopad" Marcusa Thurama in avstrijskega branilca Hoffenheima Stefana Poscha. Thuram je tekmecu pljunil v obraz, ta pa se je komično zgrudil na tla. Po ogledu VAR-posnetkov je glavni sodnik Frank Willenborg namesto rumenega Francozu pokazal rdeči karton.

'Ni bilo namerno'
"Tega preprosto ne smeš storiti," je o izključitvi Thurama po tekmi povedal trener Gladbacha Marco Rose. "To presega vse meje. Lahko se le opraviči. Tudi mi se lahko le opravičimo. Škodoval je tudi svoji ekipi. A to zdaj ni glavna stvar. To ne spada na nobeno nogometno igrišče. Je dober fant in bo o tem razmislil, dobro so ga vzgojili, očitno pa se mu je stemnilo pred očmi," je povedal Rose, ki je z varovanci nedavno proslavljal uvrstitev v izločilne boje Lige prvakov, kjer bo nasprotnik petkratnih nemških prvakov Manchester City.

Prek družbenih omrežij se je oglasil tudi Thuram: "Danes se je zgodilo nekaj, kar se ne sklada z mojim karakterjem in kar se ne sme nikoli več ponoviti. Na napačen način sem se odzval na potezo nasprotnika, zgodilo se je po nesreči, ni bilo namerno. Opravičujem se vsem, Stefanu Poschu, svojim nasprotnikom, svojim soigralcem, svoji družini in vsem tistim, ki so videli moj odziv. Seveda sprejmem vse posledice svoje poteze."

Thuram je še ostrejših kritik zaradi svoje poteze deležen zaradi trenutne situacije, ko poskušajo tako v nogometu kot v ostalih športih odgovorni čim bolj omejiti širjenje novega koronavirusa. Tudi zato naj bi mu vodstvo Bundeslige pripravljalo precej dolgo kazen.

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Crazy_Horse
20. 12. 2020 19.27
+2
črni so vedno bolj predrzni
pepi bolcev
20. 12. 2020 15.37
-2
Dva rasistka, ki sta se koncno najdla. Vazelin masta?
Lektor Jure T.
20. 12. 2020 12.07
+7
Zamisi si situacijo da je bilo lih kontra😱😱😱😱😱😱
cripstoned
20. 12. 2020 13.16
+6
tukaj se pa moram strinjati...seveda sem strogo proti rasizmu ampak v kolikor bi belopolti nogometas tako pljunil temnopoltega mislim da bi se takoj govorilo o rasizmu itd...upam da thurama kaznujejo vsaj 6-8tekem...nekaj takega ne sodi na sportna igrisca se manj pa na ekrane....preprosto ni izgovora za taksno dejanje...