Nogomet

'To je najbolj len nogometaš, s katerim sem kdajkoli igral v svoji karieri'

Ljubljana, 18. 02. 2023 06.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji reprezentant nigerijske nogometne izbrane vrste in hkrati dolgoletni član londonskega Chelseaja, John Obi Mikel, se je v zanimivem pogovoru za Dubai Eye med drugim dotaknil nevsakdanjih prehranskih navad nekdanjega klubskega soigralca Edena Hazarda, ki se pri madridskem Realu zadnja leta ubada s številnimi poškodbami in prekomerno telesno težo.

John Obi Mikel je torej brez dlake na jeziku spregovoril o že znanih tegobah sicer odličnega Belgijca, ki bi lahko, če bi živel veliko bolj profesionalno, dosegel bistveno več v svoji zdaj že dolgi karieri poklicnega nogometaša.

Odkar je leta 2019 Eden Hazard zapustil vrste londonskega Chelseaja in se preselil na kultni Santiago Bernabeu, se je začela prava kalvarija za tega 32-letnega nekdanjega belgijskega reprezentanta. "Že v Chelseaju je zelo nihal s svojimi kilogrami. Lahko bi dejal, da je imel precej čudne prehranske navade. Že takoj se je videlo, da ima dober apetit, denimo, večer pred tekmo bi Eden po večerji znal ostati sam pri mizi še kakšne pol ure in jesti rižev puding, ki ga je naravnost oboževal. Ni se preveč obremenjeval s tem, kaj je najbolj primerno uživati pred, na dan in po tekmi. Živel je v svojem svetu, najbolj zanimivo pri tem pa je, da so ga tudi trenerji pustili pri miru," je v pogovoru za podcast Dubai Eye uvodoma dejal nekdanji nigerijski reprezentant Mikel, ki si je garderobo Chelseaja s starejšim od bratov Hazard delil med leti 2012 in 2017.

John Obi Mikel je v pogovoru za podcast Dubai Eye med drugim spregovoril o ne najbolj zdravih prehranskih navadah nekdanjega klubskega soigralca pri londonskem Chelseaju Edena Hazarda.
John Obi Mikel je v pogovoru za podcast Dubai Eye med drugim spregovoril o ne najbolj zdravih prehranskih navadah nekdanjega klubskega soigralca pri londonskem Chelseaju Edena Hazarda. FOTO: Reuters

"A ko je prišla tekma, nam je Eden dejal, da bomo že videli, kako se igra pravi nogomet. In res je bilo tako, njegove predstave v Londonu so nihale od izjemnih do podpovprečnih. Če bi se precej bolj analitično posvetil reševanju svojih težav, bi v karieri lahko dosegel precej več. Glede na njegove nogometne veščine in nadarjenost, bi preprosto moral doseči več. V njegovem primeru gre zagotovo za najbolj lenega nogometaša, s katerim sem kdajkoli igral," je poudaril John Obi Mikel, ki je s Hazardom osvojil dva naslova angleškega državnega prvaka, dve Evropski ligi ter po lovoriko v domačem ligaškem pokalu in FA pokalu.

Upokojeni 35-letni nigerijski nogometaš pravi, da gre Hazardu trenutno precej bolje kot pred leti. Vsaj kar se telesne pripravljenosti tiče. "Čeprav je izgubil kar nekaj kilogramov, vseeno plačuje visok davek zaradi nestanovitne preteklosti. Želim mu, da bi se glede na bogate izkušnje in nenazadnje nesporno nogometno kakovost vrnil v vrh evropskega in posledično svetovnega nogometa. Veste, pri 32 letih se je težko znebiti določenih slabih navad, toda če bo imel dovolj motiva in volje, ne vidim razloga, zakaj ne bi znova blestel," je v pozitivnem tonu zaključil Mikel.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

obožeobože
18. 02. 2023 09.20
-9
Tipičen muslč
JOSEPH HAYDN
18. 02. 2023 09.35
+10
HALAcR7
18. 02. 2023 11.29
-5
če bi bil bi imel red,se vidi da nisi šel dlje od depale vasi
bohinj je zakon
18. 02. 2023 08.43
-1
Hazard se bo že spravil v red. Če ne ga bodo lastniki in trener.
Maxx365
18. 02. 2023 08.53
+10
Če ga do zdaj niso, ga tudi po 32.letu ne bodo. Ni zastonj stari pregovor: stare navade, železna srajca.
osiveli_ritmični_gimnastik
18. 02. 2023 08.17
+4
Torej je bolj len kot stalaktit v napadu Neymar?