Nogomet

Napadalec, ki naj bi v zimskem prestopnem roku okrepil Barco

Barcelona, 15. 01. 2019 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko naj bi madridski Real zelo resno zagrizel za člana italijanske Genoe Krzysztofa Piateka, je bolj ali manj jasno, da bo večna tekmica kraljevega kluba, Barcelona, v naslednjih dneh tudi sama poskušala pripeljati okrepitev na položaju srednjega napadalca. Klubsko vodstvo bojda resno razmišlja o prvem strelcu Girone Cristhianu Stuaniju.

Stuani (na fotografiji levo) proslavlja gol proti madridskemu Realu.
Stuani (na fotografiji levo) proslavlja gol proti madridskemu Realu. FOTO: AP

Poškodba Karima Benzemaja bo Real Madrid najverjetneje primorala v januarski nakup novega napadalca, okrepitve v konici napada pa bo vse do konca zimskega prestopnega roka iskala tudi največja tekmica Madridčanov Barcelona. Katalonci, ki tudi letos po več kot polovici odigranega prvenstva vodjo na lestvici Primere Division, so nedavno ostali brez produkta klubske šole Munirja El Haddadija, po poročanju dnevnika AS pa so se "že odločili", kdo bo 23-letnega Španca nasledil.

STUANI

Gre za Cristhiana Stuanija, 32-letnega urugvajskega reprezentanta, ki je v aktualni sezoni prvi strelec Barcine katalonske tekmice Girone. Stuani, ki je nekaj časa že igral v Barceloni za mestnega rivala Espanyol, ima tudi italijanski potni list, zato ne bi posegel v kvoto nogometašev izven meja EU, na stadionu Montilivi pa mu po odličnih predstavah v sezoni 2018/19 ponujajo tudi novo pogodbo.

Cena: 15 milijonov evrov
"Že več dni odgovorni pri modro-rdečih iščejo strelca, ki dobro pozna državno prvenstvo in ki bi lahko od prvega trenutka prikazoval dobre predstave. Viri so za AS potrdili, da (trenerja članov, op. a.) Ernesta Valverdeja zanima ta 'špica' (je tretji najboljši strelec LaLige z 12 goli, pet manj od Lionela Messija in dva manj od Luisa Suareza, njegovega rojaka in prijatelja)," so zapisali pri dnevniku AS.

Pogajanja naj bi želela športni direktor Eric Abidal in njegova desna roka Ramon Planes končati čim prej, ker gre za "ključni trenutek sezone" in "ne smejo izgubljati časa", še piše AS. Prav Planes je, ko je bil športni direktor pri Espanyolu, v vrste drugega barcelonskega prvoligaša leta 2012 pripeljal Stuanija. Ta je na stadionu RCDE v treh sezonah pustil viden pečat, čeprav je moral večkrat igrati na zase nenaravnem položaju na krilu, dodaja madridski dnevnik.

SUAREZ

V pogodbi Stuanija z Girono naj bi bila zapisana odkupna klavzula v višini 15 milijonov evrov. Tako pri Barci kot v vrstah trenutnih delodajalcev je Stuani zelo cenjen napadalec, ki ima v žepu tudi bogate izkušnje s svetovnih in južnoameriških prvenstev (na prijateljski tekmi v Montevideu je zadel tudi proti Sloveniji), ni pa še nikoli igral v Ligi prvakov, kar "privabi vsakega nogometaša", piše AS in dodaja: "Prihajajo odločilne ure. Barca je izbrala Stuanija."

MESSI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
16. 01. 2019 07.40
-5
Najbolje plačani igralci na svetu. Klub z najdražjimi plačami pa več od španske lige ne osvojijo... Verjetno najbolj precenjen klub na svetu. Očitno denar ni vse.
dugi159
16. 01. 2019 08.25
+5
Glede tega se mal pozanimaj za psg in city...
dugi159
16. 01. 2019 08.28
+3
Ce v desetih letih osvojis 4 cl , ene sedem lalig pa ene 5 kraljevih pokalov ni tolk slabo , anje...
KavčStrokovnjak
16. 01. 2019 09.08
-6
PSG in Šitty nimata tako preplačane ekipe. Barca ima najvišje plače v svetu nogometa.
apodgra
15. 01. 2019 17.41
-9
Krzysztofa Piateka, naj bi okrepil napadalne vrste Barce. Veliko vprašanje je kako bi se vklop v novo okolje in koga bi naj zamenjal. Veliko takih in podobnih nogometašev je prišlo k Barci in na koncu od vseh teh Barca ni imela prav velikih koristi.
resnicaosvobaja
15. 01. 2019 16.55
+14
Girona je mestni tekmec Barcelone, Stuani pa ima že 32 let tretji strelec Lalige za 10+ milijonov Glede cene ja, kratkoročna rešitev ja, na splošno pa bi bilo bolje poiskati mlašega,konkretnega napadalca za prihodnost
Kollerik
15. 01. 2019 22.59
+3
Vsa stvar nekoliko potegne na primer Paulinha. Z njim se jim je kratkoročno lepo izšlo.