Nogomet

Selektor Kavčič pred začetkom Lige narodov: Slovenija mora dihati kot eno

Ljubljana, 22. 08. 2018 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Septembrski reprezentančni termin prinaša zgodovinske prve tekme novoustanovljene Lige narodov, ki bo z igranjem prijateljskih tekem najuspešnejšim omogočala tudi nastop na evropskem prvenstvu. Slovensko izbrano vrsto pod vodstvom Tomaža Kavčiča čakata uvodni preizkušnji z Bolgarijo v Ljubljani in Ciprom v Nikoziji.

"Pred tem zborom in začetkom Lige narodov je za vse reprezentance specifična situacija. Premor je bil dolg, prvenstva se šele začenjajo. Povsem dobre slike same forme igralcev še ni, najbolj pomembno pa je, da pridejo vsi zdravi. To je najbolj pomembno," je za uradno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) dejal Tomaž Kavčič.

Kevin Kampl (na fotografiji s selektorjem Kavčičem) bo še naprej eden glavnih adutov slovenske izbrane vrste.
Kevin Kampl (na fotografiji s selektorjem Kavčičem) bo še naprej eden glavnih adutov slovenske izbrane vrste. FOTO: Damjan Žibert

Nekdanji selektor slovenske mlade izbrane vrste je na klopi reprezentance debitiral s porazoma proti Avstriji in Belorusiji, pred poletnim premorom in začetkom svetovnega prvenstva pa je Slovenija z goloma Romana Bezjaka in Mihe Zajca v Podgorici premagala Črno goro (2:0).

Cilj ostaja evropsko prvenstvo
"Ta tekma je bila glede samega rezultata zelo važna, po dveh slabo odigranih tekmah, na katerih nismo videli tega, kar smo želeli. Ta zmaga nam je prinesla dodatno samozavest tudi za prihodnost in na tem bomo gradili dalje," je nadaljeval Kavčič.

"Samozavest je vedno pomembna, brez samozavesti se ne da zmagovati, naš cilj pa je ‒ zmagovati. Cilj, ki sem si ga skupaj z mojim štabom postavil je, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo. To sem jasno povedal, ko sem bil postavljen. Ta Liga narodov vsem selektorjem služi za formiranje ekipe, ki naj bi marca začele igrati kvalifikacije za evropsko prvenstvo,  preko te Lige narodov pa naj bi bile optimalno pripravljene. Normalno pa je, da ima Liga narodov tekmovalni naboj, vsako tekmo bomo poskušali iti na zmago in se uvrstiti čim višje."

Tomaž Kavčič

'Upam, da se bo zgodila simbioza'
Že pred septembrskima tekmama bo Kavčič s seznamom igralcev razkril, če bo še dodatno pomladil izbrano vrsto. Zato poziva k potrpežljivosti, od svojih varovancev pa si želi predvsem tega, da bi z navijači dihali kot eno.

"Slovenija mora biti kompaktna, mora imeti eno zmagovalno mentaliteto in dihati kot eno. To je osnova vsega, ne samo pri nas. Normalno je, da moramo začeti graditi spodaj, kjer smo začeli, nato pa počasi priti do prave igre. Preko noči pa ne gre nič," je še povedal Kavčič.

"To je normalen proces. Rekel bi, da sam pomladitev zdaj ni nekaj drastičnega, a je normalno, da do tega prihaja. To ne gre preko noči, je dolgotrajen proces, a mislim, da s tem ne bo težav, če bo le malo potrpljenja. Jaz bi povabil navijače, da pridejo in podprejo reprezentanco, normalno pa je, da mora reprezentanca na samem igrišču njim to vrniti. Če jim igralci in reprezentanca to vrneta z borbenostjo in igro, je stadion poln in imamo veliko podporo. Upam, da se bo ta simbioza zgodila in da bomo vsi kot eno. Mislim, da je vsem cilj, da Slovenija dobro igra in da se uvrsti na evropsko prvenstvo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
05. 09. 2018 07.41
+1
Mislil si drugače, če bi imeli boljše nogometaše.
v81e92
22. 08. 2018 20.38
-10
Ko bi le imeli pravega selektorja