22°C

Tomić: Vemo, kaj za klub pomeni igranje v Evropi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
13
Nogometaši Olimpije bodo evropski izziv dočakali brez tekme v domačem prvenstvu, saj je sosedski dvoboj z Domžalami ravno zaradi mednarodnih obveznosti tekmecev preložen. Zmaji tako s prijateljskimi obračuni zadržujejo tekmovalni ritem, na zadnjem pripravljalnem srečanju pred evropsko preizkušnjo pa so varovanci novega trenerja Sava Miloševića premagali Dekane s 4:1. Evropska tekma se bo zaradi obnove zelenice stadiona Stožice odvila na stadionu Športni park Ljubljana v Spodnji Šiški.

Tomislav Tomić
Tomislav TomićFOTO: NK Olimpija Ljubljana

Po zadnji tekmi brez tekmovalnega naboja pred četrtkovim obračunom kvalifikacij za UECL proti tekmecu z Malte je svoj komentar podal povratnik v zmajevo gnezdo, izkušeni vezist Tomislav Tomić.

Zmaji bi morali prvo tekmo sezone odigrati v nedeljo proti Domžalam, a je srečanje 1. kroga PLTS prestavljeno, kar pomeni, da se sezona 2021/2022 za Olimpijo začenja z evropskim obračunom proti Birkirkari.

"Za nami je težka tekma po napornih pripravah in pred evropskim obračunom. V srečanje nismo vstopili najboljše, a v drugem polčasu smo stopili na plin. Dosegli smo še tri zadetke in zasluženo zmagali," je generalko za evropski izziv za uradno spletno stran kluba ocenil izkušeni vezist iz BiH, ki se zaveda, da so priprave na novo sezono že v zaključni fazi: "Zadovoljni smo z napredkom. Okrepili smo se z nekaj kvalitetnimi igralci, ki bodo naši ekipi veliko pomenili. 'Zlagamo kocke' in mislim, da bo šlo samo še na boljše," je za uradno spletno stran kluba prepričan 30-letni Tomić, ki se je v tabor Olimpije vrnil po dveh sezonah.

V četrtek bodo Ljubljančani uradno otvorili (evropsko) sezono: "Strokovni štab je opravil analizo nasprotnika, tako da bomo o Birkirkari vedeli vse, kar se da. V srečanje moramo stopiti maksimalno, saj vemo, kaj ta tekma in napredovanje pomenita za klub."

Koronavirus pasica nova