Nogomet

Forma in rezultat nista na njihovi strani, navijači pač

Milano, 16. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
8

Nogometaši Milana so daleč od idealne forme. Od zadnjih osmih tekem so dobili le dve, nocoj pa bodo proti Interju potrebovali zmago z vsaj dvema goloma razlike, če bodo želeli še upati na uvrstitev v finale Lige prvakov. Mnogi so mislili, da je po porazu proti Spezii počilo na relaciji nogometaši–navijači. Ob našem prihodu v Milanello pa smo se hitro prepričali, da to ne bi moglo biti dlje od resnice. V rdeče-črnem delu Milana vlada prava evforija, navijači trdno stojijo za svojimi ljubljenci, česar se ti dobro zavedajo. Prenos povratnega obračuna od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

Navijači Milana v zadnjem času nimajo pretiranih razlogov za zadovoljstvo, a svojim ljubljencem še naprej izrekajo neomajno podporo.
Navijači Milana v zadnjem času nimajo pretiranih razlogov za zadovoljstvo, a svojim ljubljencem še naprej izrekajo neomajno podporo. FOTO: AP

Navijači v pričakovanju svojih ljubljencev. Naval navdušenja, besede spodbude in napevi ob njihovem prihodu. Zahvala za neomajno podporo z druge strani. Vse to smo lahko dan pred povratno tekmo polfinala Lige prvakov izkusili v trening centru Milana. Rdeče-črni po porazu prejšnji teden (0:2) potrebujejo pravi čudež, a tako navijači kot nogometaši trdno verjamejo, da jim lahko uspe. 

Tudi presenetljiv sobotni poraz s Spezio v domačem prvenstvu brezpogojne vere v uspeh ni omajal, čeprav so mnogi namigovali na to. 

Spomnimo, nogometaši Milana so po zdrsu (0:2) v La Spezii šli k sektorju za gostujoče navijače, kjer so v tišini prisluhnili besedam svojih ultrasov – Curve Sud. Številni mediji so to interpretirali kot sramotno potezo, češ da so navijači svojim ljubljencem v ključnem delu sezone obrnili hrbet. 

Pogovor med igralci in navijači po porazu s Spezio:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da to nikakor ne drži, je dal slutiti že aplavz s tribune, ko so se igralci po nekaj sicer ostro izrečenih besedah podali nazaj v garderobo. Dan pozneje (v nedeljo, op. a.) so nogometaši pred treningom v Milanellu od navijačev dobili novo "zaupnico". Nekaj tisoč jih je namreč prišlo v trening center, ki je od središča mesta oddaljen skoraj uro vožnje. Gorele so bakle, odmevale pesmi in – predvsem – motivacijske besede, da kljub zaostanku dveh golov še nič ni izgubljeno. 

V nedeljo je Milanello obiskalo nekaj tisoč privržencev rdeče-črnih

"Navijači verjamemo v vas," je bilo sporočilo, ki so ga nogometaši in strokovni štab sprejeli z aplavzom. "Občutki so pozitivni. Curva Sud (prostor za najzvestejše navijače kluba – ultrase, op. a.) je vedno stala za nami. In v nedeljo so prišli pokazat, da bodo za nas vedno tu. Združeni smo na istem čolnu," je o odnosu z navijači in dogodkih po porazu s Spezio povedal vezist Sandro Tonalli

Navijači Milana v Spezii
Navijači Milana v Spezii FOTO: Twitter

Dan pred tekmo so se na svojih družbenih omrežjih oglasili najzvestejši Milanovi navijači, ki so pojasnili ozadje "pogovora" z nogometaši v La Spezii. 

 

"Nekateri novinarji so napačno razumeli dogodke. Pogovor je bil odraz odličnega in iskrenega odnosa med nami in igralci. Še nikoli prej nismo bili tako enotni. Pogovoru, med katerim ni bilo nikakršnega zmerjanja, je sledil medsebojen aplavz. Jasno je bilo, da smo naklonjeni ekipi. Nedeljski popoldan v Milanellu je bil nov dokaz tega. Navijači so in bodo vedno izkazovali svojo podporo klubu – ob zmagah in porazih," bi lahko strnili poudarke precej dolgega sporočila za javnost, ki so ga posredovali s Curve Sud. 

Pioli: Nihče si ni mislil, da lahko Milanu uspe. Vem, da smo sposobni

23-letni Tonalli je na novinarski konferenci delal družbo trenerju Stefanu Pioliju. Oba sta družno izpostavila, da v garderobi Rossonerov še naprej trdno verjamejo v preobrat. "Po vsem, kar se je dogajalo, se ni bilo lahko pripraviti na to tekmo," je najprej priznal Pioli in dodal: "Imamo jasen cilj – dobiti tekmo in se uvrstiti v finale. Nihče si ni mislil, da lahko Milanu uspe priti do finala. Zato vem, da smo sposobni odigrati izjemno tekmo." 

Nadaljeval je, da je zadovoljen z reakcijo ekipe po porazu v La Spezii, za katerega se je svojim navijačem tudi javno opravičil: "Nismo se osredotočali na soboto, ampak zgolj na Inter. To je najbolj pomembna stvar. Vsak nogometaš sanja o takšnih tekmah. Zavedamo se, da začenjamo v zaostanku, a smo pripravljeni, da pripravimo pozitiven rezultat." 

Tonalli se dobro zaveda, da je lahko prav torkov obračun tisti, po katerem se bo sodila (ne)uspešnost Milanove sezone. "Številni cilji z začetka sezone se niso uresničili. Želeli smo ubraniti Scudetto, kar nam ni uspelo. Na zelenico bomo šli, da spremenimo razplet sezone," je odločen motor Milanove igre na sredini igrišča.  

Rafael Leao je z izjemnim solo prodorom na povratni tekmi odločil zmagovalca četrtfinalnega para Napoli – Milan.
Rafael Leao je z izjemnim solo prodorom na povratni tekmi odločil zmagovalca četrtfinalnega para Napoli – Milan. FOTO: AP

Rafael Leao – mož, od katerega je odvisna igra Milana

Ne glede na vso podporo, ki jo uživajo v prestolnici mode, je jasno, da nogometaše Milana čaki pravi podvig za morebitno presenečenje, preobrat in uvrstitev v finale. Bo pa vse skupaj zagotovo vsaj nekoliko lažje, če bo nared Rafael Leao. Odlični Portugalec je manjkal na prvi tekmi, kar se je v igri Rossonerov nedvomno poznalo. Ali bo pripravljen za povratni obračun, pa bo verjetno vse do začetka tekme ostala neznanka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi glede hitronogega Portugalca je tekla beseda na novinarski konferenci. Pioli ni skrival, da bo Leao zagotovo v postavi, če bo dovolj pripravljen. "Je veliko bolje, a bomo videli, kako bo oddelal popoldanski trening. Če bo normalno vadil, potem bo verjetno lahko igral," je dejal 57-letnik iz Parme. 

Na treningu, katerega prvih 15 minut je bilo odprtih za medije, je Leao potem dejansko vadil skupaj s soigralci. Videti je bil dobro razpoložen in pripravljen, a nekaj je ogrevanje na treningu, povsem drugo pa nastop na doslej najpomembnejši tekmi sezone. Zato bo usoda 23-letnega Portugalca najverjetneje znana šele tik pred začetkom, ko bosta najavljeni začetni enajsterici. 

Povratni polfinalni obračuni Lige prvakov.
Povratni polfinalni obračuni Lige prvakov. FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
16. 05. 2023 14.34
+2
inter gre v finale... individualne kvalitete so na njihovi straniin to so dokazali že na prejšnji tekmi... ceprav bi sam rad videl Milan v finalu saj ta klub poleg Reala in Liverpoola najbolj cenim...
lepdanvsakdan
16. 05. 2023 14.20
-1
2:1 ZA MILAN to je to
motorist_mb
16. 05. 2023 09.21
+3
justed
16. 05. 2023 08.39
+3
Ma pozabi ligo prvakov, doma se je treba borit za kvalifikacije.
zapiramvamusta
16. 05. 2023 08.24
+3
Če bo igral Leao znajo biti nevarnejši kot na prvi tekmi a za napredovanje pa mislim da nimajo možnosti.
BitterTruth
16. 05. 2023 08.16
+1
Forma katastrofalna, igtalci povprecni... je pa Milan imel nekaj najboljsih predstav ravno v taksnem stanju... upanje umira zadnje
energetik10
16. 05. 2023 09.56
+1
Pac s tremi, stirimi dobrimo igralci imajo vec kot vrhunske rezultate