Nogomet

Toni Kroos za domače evropsko prvenstvo prekinil reprezentančni pokoj

Madrid, 22. 02. 2024 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški nogometni zvezdnik Toni Kroos se po dvoinpolletnem reprezentančnem pokoju vrača v nemško reprezentanco. Vezist Real Madrida, ki je za 'Elf' nazadnje igral na evropskem prvenstvu 2021, je namreč prek Instagrama sporočil, da bo od marca naprej znova na voljo za izbor nemškemu selektorju.

Toni Kroos je za nemško reprezentanco, s katero je leta 2014 postal tudi svetovni prvak, odigral 106 tekem in zabil 17 zadetkov. Za 'Elf' je sicer debitiral 3. marca 2010 in zaigral na treh svetovnih prvenstvih: v Južni Afrika 2010, Braziliji 2014 in Rusiji 2018 ter treh evropskih prvenstvih: Ukrajini in Poljski 2012, Franciji 2016 in na zadnjem Euru leta 2021, ko je Nemčija v osmini finala izgubila proti Angliji.

Toni Kroos na zadnji tekmi za nemško reprezentanco
Toni Kroos na zadnji tekmi za nemško reprezentanco FOTO: AP

Prav po izpadu na zadnjem Euru je takrat 31-letni naznanil reprezentančni pokoj, ki pa ga tri mesece pred domačim evropskim prvenstvom, namerava prekiniti. 34-letni vezist je namreč na družbenem omrežji Instagram objavil sliko v dresu Nemčije in zapisal: "Fantje, kratko in jedrnato: od marca bom spet igral za Nemčijo. Zakaj? Ker me je zaprosil reprezentančni trener, ker sem pripravljen in ker sem prepričan, da je s to ekipo na evropskem prvenstvu mogoče storiti veliko več, kot trenutno verjame večina ljudi!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Član Real Madrida je tako potrdil, da ga je k prekinitvi reprezentančne upokojitve povabil selektor Nemčije Julian Nagelsmann, ki bo Nemčijo vodil na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo junija in julija gostila Nemčija, ki je bila uvrščena v skupino A skupaj s Škotsko, Madžarsko in Švico.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stanga123
22. 02. 2024 17.49
+4
Pravilno.je igralec z bogatimi izkušnjami ki je lahko velika dodana vrednost