Nogomet

Vroči Arsenal po pričakovanjih boljši od Bodo/Glimta

London, 06. 10. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., M.D.
Komentarji
1

V tretjem krogu Lige Evropa sta se na Emiratesu pomerila angleški Arsenal in norveški prvak Bodo/Glimt. Topničarji so odlično formo – v Premier League zasedajo prvo mesto – potrdili z zanesljivo zmago (3:0). Zadeli so Eddie Nketiah, Rob Holding in Fabio Vieira. Nino Žugelj za goste ni igral.

Arsenal je srečanje proti norveškemu prvaku odprl v slogu letošnjih predstav – silovito. Že v drugi minuti je bil v ugodnem položaju Fabio Vieira, a njegov strel ni bil dovolj močan. Portugalski vezist je bil kmalu zatem v še lepši situaciji, po podaji Kierana Tierneyja z leve strani se mu je žoga srečno odbila na nogo, veselje pa mu je tokrat preprečila prečka. Nogometaši Bodo/Glimta so poskušali s kombinatorno igro in niso želeli "preskakovati", a topničarji so pokazali, da jim takšna igra še kako ustreza. Po odvzetih žogah se jim je ponujalo ogromna prostora, ki so ga prvič izkoristili v 23. minuti. Gabriel Martinelli je v protinapadu žogo podaljšal na Tierneyja, ki je z levico meril naravnost v levo vratnico, žoga pa se je srečno odbila do Eddiea Nketiaha, ki je iz neposredne bližine poskrbel za prednost domačih. 

Štiri minute kasneje je na semaforju pisalo že 2:0. Vieira je izvajal podajo iz kota, obramba gostov je razčistila, a Portugalec je dobil še eno priložnost. Po preigravanju na malem prostoru je s predložkom na drugo vratnico našel Roba Holdinga, ki je z glavo meril za 2:0. Do konca prvega dela bi lahko topničarji prišli še do kakšnega zadetka, novo lepo priložnost je zapravil Vieira. Na drugi strani pa so bledi Norvežani v prvih 45 minutah zmogli vsega en strel, ko je z roba kazenskega prostora mimo desne vratnice meril Amahl Pellegrino.

Na začetku drugega dela je bil blizu tretjemu zadetku za Arsenal Granit Xhaka, a se je odlično izkazal gostujoči vratar Nikita Haikin. Nato so gostje za kakšnih 15 minut prevzeli vajeti igre in imeli nekaj polpriložnosti. Najbližje golu je bil Hugo Vetlesen v 52. minuti, ko se je z refleksnim posredovanjem izkazal Matt Turner. Mikel Arteta je nato na prevlado gostov odreagiral s trojno zamenjavo, vstopili so prvokategorniki Gabriel Jesus, Martin Odegaard in Bukayo Saka, po čemer se je tehtnica zopet obrnila na domačo stran.

Nagrada za premoč je prišla pet minut pred koncem rednega dela. Takehiro Tomiyasu je iz avta našel Jesusa, ki je odlično preigraval po golovi črti v kazenskem prostoru, nato pa nesebično našel osamljenega Vieiro, ki mu ni bilo težko zabiti drugega zadetka v dresu Londončanov, potem ko je pred tedni v Premier League v polno meril proti Brentfordu. Bodo/Glimt je imel v 90. minuti še priložnost za častni zadetek, a je Arsenalova obramba uspela razčistiti. Zopet se je izkazal Turner.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga Evropa, skupina A, 3. krog:

Arsenal - Bodo/Glimt 3:0 (2:0)
Nketiah 23., Holding 27., Vieira 85.
Nino Žugelj za goste ni igral

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.56

Najlepša hvala za vašo pozornost in lep pozdrav

Do naslednjega tedna. Pred tem pa si oglejte še statistiko tekme.

22.52

Že naslednji teden se nam pridružite na ogled tekem četrtega kroga Lige prvakov

Tudi v sredo in četrtek seveda sledijo evropske tekme. Za zdaj pa še posnetek tretjega zadetka na današnji tekmi.

93'

Konec tekme

Arsenal je svojo drugo tekmo v skupini A zmagal in se povzpel na vrh lestvice s šestimi točkami. Sledita mu Bodo/Glimt in PSV (dve odigrani tekmi) s štirimi točkami. Zürich na zadnjem mestu še ni osvojili točke v skupinskem delu letošnje Lige Evropa.

90'

Priložnost za Norvežane

Ulrik Saltnes je ustrelil proti vratom Turnerja, ampak Američan je njegov strel ustavil.

88'

Novi priložnosti Arsenala

Tokrat je poskusil Reiss Nelson, ki pa je žogo usmeril v nasprotnika, ki jo je preusmeril v kot. Po podaji Nelsona s kota je branilec Arsenala Gabriel Magalhaes ustrelil nevarno proti vratom nasprotnika, vendar je po dobri obrambi gostujočega vratarja tudi sodnik dosodil prekršek.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zavadlav
06. 10. 2022 09.39
+1
Zmagaj Arsenal!