Nogomet

Torres izlil dušo po odhodu iz Valencie: Parejo je bil vse prej kot dober kapetan

Manchester, 05. 08. 2020 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ferran Torres je po nedavnem prestopu iz Valencie v modri del Manchestra v intervjuju za Marco izlil dušo in razkril nekaj razlogov v ozadju dokaj presenetljivega prestopa. Presenetljivega, ker je 20-letnik ocenjen na 45 milijonov evrov, netopirji pa so zanj iztržili zgolj 23. Nestrinjanje med krilnim nogometašem in nekaterimi vidnimi posamezniki v klubu je očitno opravilo svoje. Torres pa se je obregnil predvsem ob kapetana Danija Pareja.

Ferran Torres je Valencio zapustil za občutno manj, kot je njegova realna vrednost na trgu.
Ferran Torres je Valencio zapustil za občutno manj, kot je njegova realna vrednost na trgu. FOTO: AP

"Po eni strani sem zelo vesel, po drugi pa žalosten, ker zapuščam klub, v katerem sem odrasel. Valencia mi je dala vse, vzgajala me je od sedmega leta naprej. Za vedno ji bom hvaležen, a težava je, ker so v klubu nekateri ljudje in novinarji, ki so me na vsak način skušali očrniti," je za Marco priznal Ferran Torres

20-letnik se je za odhod z Mestalle odločil po lanskem evropskem prvenstvu do 19 let, na katerem je s Španijo osvojil zlato medaljo. "Ko sem se vrnil v klub, so mi presenetljivo povedali, da name ne računajo več. Dejali so, da sem šele peti nogometaš na krilnem položaju in bo tako zame bolje, če si poiščem novo sredino. Zelo me je prizadelo, ker sem velik navijač Valencie. Postavili so me na trg, 12 ekip iz La lige in še ena iz druge španske lige se je zanimalo zame, a sem vse zavrnil."

Čeprav je začel razmišljati o odhodu, pa je Torres lansko poletje svojo prihodnost še videl v dresu Valencie. "Seveda sem si kljub vsemu želel ostati. Klubu sem predstavil svoje pogoje, ki bi jih vodilni zagotovo lahko izpolnili, a jih pač niso," je nadaljeval 20-letnik, ki v svojih zahtevah nikakor ni bil skromen. 

Postavil je tri pogoje: da pri podpisu pogodbe sodeluje Peter Lim (lastnik kluba, op. a.), da bo nosil kapetanski trak in da bo med najbolje plačanimi v ekipi. "Če bi ustregli dvema od treh pogojev, bi zagotovo podaljšal. Ko pa se za to niso odločili, sem spoznal, da se moje obdobje v Valencii bliža koncu," je pojasnil Torres, ki se v času, preživetem na Mestalli, nikakor ni razumel s kapetanom kluba Danijem Parejom

Na vprašanje, kakšen je bil njegov odnos z 31-letnim vezistom, je Torres odgovoril: "Sedaj na to gledam drugače kot nekoč. A ko sem kot 17-letni fant prvič prišel na trening članske ekipe, do mene ni bil nič kaj kapetanski. Več tednov je minilo, preden mi je prvič rekel 'dober dan' ali kaj podobnega. Bil je vse prej kot dober kapetan. Najhuje pa je bilo, ko je iz kluba odšel Marcelinho (bivši trener, op. a.). V očeh ostalih sva bila jaz in Lee Kang-In krivca za nastalo situacijo. Niti besede niso več spregovorili z nama."

Za konec je nadarjeni 20-letnik, ki je v La Ligi debitiral, ko je bil star vsega 17, razkril, da so se zanj zanimali številni evropski velikani. "Ni bil samo City. Veliko odličnih ekip je bilo v kontaktu z mojim agentom, a na koncu smo se odločili za meščane. Kdo so bili interesenti, pa moram zadržati zase."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
06. 08. 2020 08.26
+0
A kar kapetan bi bil, pa najboljšo plačo v klubu bi hotel? Enim pa 5 minut slave res stopi v glavo.
JOSEPH HAYDN
05. 08. 2020 18.12
+9
Mladi napihnjenec enostavno, misli, da bo pri 20-ih on postavljal pogoje