Nogomet

Torres se bo poslovil proti Iniesti in Villi, kaj pa povratek k Atleticu?

Tokio, 23. 06. 2019 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Fernando Torres, ki je s Španijo osvojil naslov svetovnega in evropskega prvaka, bo svojo zadnjo profesionalno nogometno tekmo odigral 23. avgusta, je objavil na nedeljski novinarski konferenci. Nekdanji napadalec Atletica iz Madrida, Liverpoola, Chelseaja in AC Milana je v zadnjem letu igral za japonsko prvoligaško moštvo Sagan Tosu.

Torres (na fotografiji) se poslavlja od Japonske in se vrača v domovino, kjer si bo najprej odpočil.
Torres (na fotografiji) se poslavlja od Japonske in se vrača v domovino, kjer si bo najprej odpočil. FOTO: AP

"Po 18 vznemirljivih letih je prišel čas, da končam nogometno kariero," je na novinarski konferenci v Tokiu dejal 35-letni Fernando Torres, ki je v dresu španske izbrane vrste slavil na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki 2010 in dvakrat na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici 2008 ter na Poljskem in v Ukrajini 2012.

Torres bo v zgodovino španskega nogometa za vedno zapisan kot tisti, čigar gol je prekinil urok velikih tekmovanj in prinesel evropski naslov, s katerim se je začela popolna štiriletna španska prevlada na evropskih in svetovnih prvenstvih:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Japonska epizoda se Torresu ni najbolj posrečila. Takoj po tem, ko je oznanil, da končuje kariero, je brez odigrane minute s klopi pospremil poraz v Saporu (1 : 3), njegovo moštvo pa na lestvici zaseda zadnje, 18. mesto. Torres je v zadnjih osmih mesecih zadel le enkrat, in sicer na domači tekmi z Jokohamo, skupno je v dresu Sagana Tosuja mrežo nasprotnikov zatresel vsega štirikrat.

"El Nino" je za špansko izbrano vrsto med letoma 2003 in 2014 odigral 110 tekem in dosegel 38 golov. Na klubski ravni je osvojil Ligo prvakov, Ligo Evropa in pokal FA, nato pa še eno naslov v Ligi Evropa, ko se je za kratko vrnil k Atleticu v Madrid. Torres je dodal, da bo zadnjo tekmo kariere odigral 23. avgusta, ko bo njegova ekipa Sagan Tosu gostila Vissel Kobe, moštvo, za katerega igrata njegova nekdanja soigralca v dresu "furije", David Villa in Andres Iniesta.

'Ne želim biti zgolj obraz Atletica'
"Da se bom poslovil od nogometa ob boku mojega dragega prijatelja Inieste, je nekaj tako lepega, česar si nikoli nisem predstavljal, Japonska pa mi bo to omogočila," je dejal Torres. "Ob meni bosta tudi prijatelja David Villa in Andres Iniesta. Z njima sem doživel najpomembnejšo etapo španskega nogometa. Zelo bo čustveno in to, da sem se lahko odločil za takšno tekmo, me zelo osrečuje," je dejal Torres.

Na vprašanje o prihodnosti je na novinarski konferenci v Tokiu dodal, da bi rad ostal v nogometu in da ga mika tudi trenerska kariera. Nekateri člani Atletico Madrida, med njimi denimo španski reprezentančni vezist Saul Niguez, so ga že javno pozvali, naj se vrne v staro jato na stadion Wanda Metropolitano.

"Najprej moram nekaj časa preživeti z družino in dobro razmisliti, kakšen bo moj naslednji korak," je še dejal Torres. "Vsi pričakujejo, da se bom vrnil k 'Atletiju'. Atletico je moje življenje in upam, da se bo to zgodilo enkrat v prihodnosti. A moram se še izoblikovati, moram študirati. Ne želim se vrniti k Atleticu zgolj zato, da bi bil nek obraz. Če se bom vrnil, želim pomagati pri tem, da 'Atleti' postane še boljši."

Najlepši goli Fernanda Torresa v dresu Atletica (do leta 2016):

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najlepši goli Fernanda Torresa v dresu Liverpoola (samo Premier League):

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najlepši goli Fernanda Torresa v dresu Chelseaja:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Silvey
23. 06. 2019 12.39
+17
Super nogometaš in osebnost.
le?o
23. 06. 2019 12.02
+28
Fant, ki je osvojil vse, kar je bilo na voljo. Eden redkih simpaticnih sportnikov, brez nadutosti in nekega velikega pompa.
j_coob
23. 06. 2019 11.28
+25
zelo pozitiven lik v vrhunskem športu. brez škandalov in lepo kariero
AtleticoSLO
23. 06. 2019 10.42
+30
Torres dobrodošel...vrata ti bodo vedno odprta (in menim da nisem edini, ki misli tako.)
poserjemsenavas
24. 06. 2019 07.59
+2
torres legenda, vendar ti nimaš niti najmanjše besede pri tem komu so vrata odprrta