Nogomet

Toshack: Bale bi se moral naučiti špansko zavoljo spoštovanja do kluba

Madrid, 15. 02. 2019 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko se je pretekli teden v španskih medijih znova vrtela večna težava Garetha Balea – neznanje španskega jezika – se je zdaj oglasil tudi legendarni valižanski trener John Benjamin Toshack. 69-letnik meni, da bi se Bale moral naučiti špansko zavoljo spoštovanja do kluba.

Gareth Bale se je znova znašel pod plazom kritik zaradi neznanja španskega jezika.
Gareth Bale se je znova znašel pod plazom kritik zaradi neznanja španskega jezika. FOTO: AP

John Benjamin Toshack je bil eden tistih, ki je hitro prepoznal talent Garetha Balea, pri 17 letih je namreč ponudil priložnost Baleu v reprezentanci Walesa. "Je fantastičen nogometaš, ko je z njim vse v redu," je dejal danes 70-letni strokovnjak. "Če si pozoren na njegove poškodbe, so za številne krivi čudni razlogi," se je Toshack dotaknil številnih Baleovih poškodb. In prav poškodbe, meni legendarni Valižan, so eden glavnih krivcev, da se Bale ni razcvetel tako, kot so mnogi pričakovali.

PREBERITE ŠE: Šest let na Iberskem polotoku, a še vedno ne govori špansko

"Bale je izven serijski talent, toda poškodbe so terjale svoj davek," je namreč dejal Toshack in spregovoril tudi o nenavadnem odnosu Balea do španskega jezika. Na Iberskem polotoku je že šest let in čeprav si je uvodoma najel učitelja španskega jezika, je njegovo znanje španščine danes sila skromno, kar moti marsikaterega člana madridskega Reala. "Ko odideš v drugo državo, se moraš zavoljo spoštovanja do kluba in njegovih privržencev poskušati naučiti tega jezika. Bale bi moral poskusiti," je bil jasen Toshack.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
15. 02. 2019 18.15
+2
smešno redko kateri nogometaš iz bivše juge govori slovensko, pa ima tukaj družino in otroke ,ki obiskujejo slovenske šole-pa še če govoriš špansko te razumejo še v južni ameriki če pa govoriš angleško pa po celem svetu
Rookoko
15. 02. 2019 14.19
+22
Oh...ko bi le pri nas tako razmisljali... Nekateri se v 40 letih niso naucili slovensko...
tekač
15. 02. 2019 13.12
+4
Udrte oči izpostavljena spodnja čelust,nizko čelo....
idiu3krasne
15. 02. 2019 12.26
-3
Bale sena so poceni...
krnekilojz
15. 02. 2019 11.22
+11
joj pa niso vsi za vse! pač mu jeziki ne gredo zato pa zna igrati nogomet za katerega je plačan, da ga igra.