Nogomet

Tottenham brez Kana premagal Manchester City

London, 15. 08. 2021 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
2

Angleški prvak Manchester City je v prvem krogu državnega nogometnega prvenstva izgubil v gosteh proti Tottenhamu z 1:0. Derbi za uvod v angleško ligo je v drugem polčasu odločil Južnokorejec Heung-min Son.

Igralec Tottenhama Harry Kane, ki je v pripravljalnem obdobju protestno izpustil številne treninge Londončanov na tekmi ni zaigral. Za njegov nakup se najbolj zanima ravno Manchester City, ki do zdaj še ni poslal dovolj mamljive ponudbe predsedniku Londončanov Danielu Levju. Ravno Heung-min Son, ki je prevzel Kanovo mesto v konici napada Tottenhama, je derbi prvega kroga tudi odločil. Sinjemodri so bili v prvem polčasu boljši tekmec, a nikakor niso uspeli zadeti iz nekaj ugodnih položajev. Na drugi strani je dve lepi priložnosti za vodstvo domačih imel tudi Son, a v prvem polčasu še ni meril natančno.

Jack Grealis je svojo prvo tekmo v dresu Manchester Cityja končal s porazom
Jack Grealis je svojo prvo tekmo v dresu Manchester Cityja končal s porazom FOTO: AP

Drugi polčas je Tottenham odprl bolje, v 55. minuti pa je Son z levico od daleč poskrbel za vodstvo domačih. Steven Bergwijn je imel na nogi tudi povišanje vodstva v 60. minuti, a je iz ugodnega položaja zgrešil cilj. V zadnjem delu dvoboja so varovanci Pepa Guardiole pritisnili, a do spremembe izida ni več prišlo. Jack Grealish, ki je pred sezono v City prestopil iz Aston Ville za rekordno vsoto za angleškega igralca, je odigral celotno srečanje, ampak se ni vpisal med strelce. "Na splošno smo igrali z dobrimi nameni in v napadalno tretjino nasprotnikov prispeli mnogokrat, ampak preprosto nismo bili dovolj natančni," je po srečanju povedal trener Cityja Guardiola.

Heung-min Son je uspešno prevzel mesto Harryja Kana v napadu Londončanov
Heung-min Son je uspešno prevzel mesto Harryja Kana v napadu Londončanov FOTO: AP

V prvem krogu se je visoke zmage veselil lani drugouvrščeni Manchester United. S 5:1 je premagal Leeds. S 3:0 je v gosteh slavil Liverpool proti Norwichu, Chelsea pa je z enakim izidom doma opravil s Crystal Palaceom.

V soboto sta slavila Leicester proti Wolverhamptonu (1:0) in Everton proti Southamptonu (3:1), West Ham pa je po zaostanku z 1:2 pri Newcastlu na koncu slavil s 4:2.

Presenetljivo je poraz v petek doživel Arsenal. Boljši je bil v mestnem obračunu novinec Brentford z 2:0.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
19. 08. 2021 16.03
Tri točke so ara za Kena.
Sisoje
16. 08. 2021 09.09
-1
Pep, bo treba vloziti se kaksnih 500 mil. Pa kupit 10 igralcev pa bos mogoce zmagal , ampak mogoce.....