Nogomet

Nov Arsenalov zdrs Cityju predčasno prinesel naslov

London, 20. 05. 2023 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so tudi matematično postali angleški prvaki, potem ko je drugouvrščeni Arsenal izgubil na gostovanju pri Nottignham Forestu. Pred tem je Tottenham doma izgubil z Brentfordom (1:3). Manchester United je četrto mesto ohranil z zmago v Bournemouthu (1:0), Liverpool pa si je delo močno otežil z remijem proti Aston Villi (1:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arsenal je bil letos večji del sezone na vrhu angleškega prvenstva, v zadnjih tednih pa se je topničarjem poznalo, da nimajo tako širokega kadra kot Manchester City. Londončani so dobili le dve od zadnjih osmih tekem. Po še drugem zaporednem porazu – z 1:0 je bil boljši Nottingham Forest, ki si je z zmago zagotovil obstanek – pa je bilo upov Arsenala na prvi naslov prvaka po 19 letih dokončno konec. 

Meščani, ki so se v sredo prebili v finale Lige prvakov, bi tudi v primeru zmage Arsenala imeli v nedeljo zaključno žogico, ko na Etihadu gostuje Chelsea, tako pa bo tekma le še šampionska parada novih-starih angleških prvakov. To je za City deveti naslov, od tega peti v zadnjih šestih sezonah in tretji zaporedni. 

Harry Kane je začel svojo 300. tekmo v Premier League.
Harry Kane je začel svojo 300. tekmo v Premier League. FOTO: AP

Spursi so se od domačih navijačev poslovili v slogu predstav v tej sezoni. Po vodstvu ob polčasu, za katerega je poskrbel Harry Kane, je Brentford v nadaljevanju prišel do popolnega preobrata. Z dvema goloma ga je zrežiral Bryan Mbeumo. To je bila za goste prva tekma, odkar je njihov prvi zvezdnik Ivan Toney prejel osemmesečno prepoved nastopanja zaradi igranja stav. 

Manchester United je z zmago na južni obali skoraj že potrdil uvrstitev v Ligo prvakov. Na četrtem mestu ima tri točke več od Liverpoola, ki je po golu Roberta Firmina le remiziral z Aston Villo. Ob tem imajo rdeči vragi tudi tekmo manj. Za zmago varovancev Erika ten Haga je z izjemnimi škarjicami nenadejano poskrbel Casemiro. V zadnjih dveh tekmah nogometaši Uniteda potrebujejo le še točko, da bodo dokončno potrdili četrto mesto. Igrali bodo proti Chelseaju in Fulhamu.

Roberto Firmino se je z golom poslovil od navijačev Liverpoola.
Roberto Firmino se je z golom poslovil od navijačev Liverpoola. FOTO: AP

Na Anfieldu je Aston Villa po golu Jacoba Ramseyja sredi prvega polčasa dolgo vodila. V 89. minuti pa je na svojem zadnjem nastopu na kultnem Anfieldu v rdečem dresu izenačil Firmino. Sledilo je kar deset minut sodniškega dodatka, v katerih so Redsi pritisnili, imeli nekaj priložnosti, vendar je Aston Villa uspela zadržati točko. To pomeni, da Liverpool za preboj med prve štiri potrebuje pravi čudež.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
21. 05. 2023 17.40
Ka bi šele blo, če bi Pep bil dober trener?
borjac
20. 05. 2023 21.36
+0
Lastniki Arsenala, ki so Židovski skopuhi so zaradi stiskaštva izgubili naslov Angleškega prvaka , ki so ga praktično imeli v rokah, pa niso hoteli vložiti finančnega vložka v dve močni okrepitvi v zimskem prestopnem roku, City ima pač močnejšo klop in je z kvaliteto povozil Arsenala, ki se pač ni ojačal v borbi za prvaka, da se bo to zgodilo je bilo jasno tudi povprečnim navijačem, po končanem prvenstvu bodo Židovski lastniki prodali dva ali tri najboljše mlade igralce, in si napolnili malho, Arsenal pa bo hitro z nekonkurenčno ekipo izpadel iz lige prvakov, ampak pomembno je to da imajo lastniki polne žepe, in to je bilo pomembno že od vsega začetka, ne pa nekakšen naslov prvaka, lepo vas prosim.
brodarko
20. 05. 2023 21.14
+1
Ali lahko nehate s tem "kadrom".
LETEČA PODGANA
20. 05. 2023 20.49
+6
LETEČA PODGANA
20. 05. 2023 20.49
+2
nur-amrabar
20. 05. 2023 18.39
-3
City bo itak prvak evropske lige, tako, da bo še eno mesto za angleške klube!
coca.eskim
20. 05. 2023 18.53
+1