Nogomet

Tottenham pri zadnjih zapravil dva gola prednosti, remi Chelseaja proti Evertonu

Southampton, 18. 03. 2023 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so v 28. krogu Premier League remizirali pri zadnjeuvrščenem Southamptonu (3:3), čeprav so do 78. minute vodili z dvema goloma prednosti. Aston Villa je premagala Bournemouth (3:0), Leeds United pa je bil na gostovanju boljši od Wolverhamptona s 4:2. Kasneje je spodrsnilo tudi Chelseaju, ki je doma z 2:2 remiziral proti Evertonu.

Statistika tekme Southampton – Tottenham
Statistika tekme Southampton – Tottenham FOTO: Sofascore.com

Tottenham se bo, kot vse kaže, do konca sezone boril za mesto med najboljšo četverico in uvrstitev v Ligo prvakov. Zato so zmage na tekmah, kot je bila sobotna proti Southamptonu, nujne. Varovancem Antonia Conteja je na južni obali dolgo kazalo zelo dobro. Po golih Pedra Porra, Harryja Kanea in Ivana Perišića so do 78. minute vodili s 3:1.

Potem pa je za znižanje s svojim prvim golom sezone poskrbel nekdanji nogometaš Arsenala Theo Walcott. V sodniškem dodatku je imel vidno vlogo še en nekdanji topničar, prekršek za enajstmetrovko je bil narejen nad rezervistom Ainsleyjem Maitland-Nilesom. Odgovornost je nase prevzel izvajalec praktično vseh prekinitev pri svetnikih James Ward-Prowse, ki je z močnim in natančnim strelom poskrbel za delitev točk. 

Chelsea – Everton
Chelsea – Everton FOTO: Sofascore.com

Chelsea je proti Evertonu naskakoval četrto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. Karamele, ki se krčevito borijo za obstanek, so dvakrat zaostajale, a so na koncu po zaslugi Ellisa Simmsa, ki je v polno meril v 89. minuti, prišle do zlata vredne točke. Domači lahko znova obžalujejo številne zapravljene priložnosti. Kot že tolikokrat v tej sezoni so imeli terensko premoč in občutno več zrelih situacij od tekmeca, a je bila zopet razvidna Chelseaja največja hiba – neučinkovitost. 

City razbil Burnley

V soboto je na angleških zelenicah potekala tudi prva tekma četrtfinala FA pokala. Manchester City je doma s kar 6:0 razbil drugoligaša Burnley, ki ga s klopi vodi igralska legenda Cityja Vincent Kompany. Znova je imel svoj šov Erling Haaland, ki je dosegel hat-trick. V petih dneh je tako dosegel neverjetnih osem zadetkov, potem ko je v torek na povratni tekmi lige Prvakov kar petkrat zabil proti RB Leipzigu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.