Nogomet

Tottenham pripeljal Viniciusa, Leicester za 35 milijonov okrepil obrambo

London, 02. 10. 2020 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Iz portugalskega nogometnega velikana Benfice so sporočili, da bodo londonskemu Tottenhamu za eno sezono posodili Carlosa Viniciusa, lani najboljšega strelca portugalske lige. Ekipa Joseja Mourinha bo Lizbončanom plačala tri milijone evrov, imela pa bo tudi možnost odkupa. Če se bo odločila za to, bo morala plačati dodatnih 42 milijonov evrov. Leicester City pa je iz St. Etienna za kar 35 milijonov pripeljal nadarjenega branilca Wesleyja Fofanaja.

Carlos Vinicius je v lanski sezoni Lige prvakov na petih tekmah dosegel en zadetek.
Carlos Vinicius je v lanski sezoni Lige prvakov na petih tekmah dosegel en zadetek. FOTO: AP

Petindvajsetletni Carlos Vinicius, ki je lani v prvenstvu dosegel 18 golov, je v Lizbono prišel iz Napolija, za katerega pa ni odigral niti ene uradne tekme. Neapeljčani so ga najprej posodili Riu Aveju, nato pa še Monacu, za ta dva kluba je v 30 tekmah skupno prispeval deset golov.

Brazilski napadalec je bil v prestopnem roku glavna tarča Joseja Mourinha, a je bila cena za njegov odkup prevelika. Londončanom je bila bolj všeč posoja, če jih bo prepričal, pa ga bodo vsekakor tudi odkupili, poročajo angleški mediji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lisice, ki napadajo Ligo prvakov, okrepile zadnjo vrsto
Leicester City, ki je dobro odprl novo sezono in je po treh tekmah še stoodstoten, je svoje vrste okrepil z 19-letnim srednjim branilcem Wesleyjem Fofanajem. Zdaj že nekdanji član St. Etienna je podpisal petletno pogodbo, Angleži pa so zanj odšteli 35 milijonov evrov.

Ob izpolnitvi določenih pogojev se bo znesek povečal še za pet milijonov evrov. "Zelo sem vesel, da sem tukaj. Pozorno sem spremljal klub, odkar je osvojil naslov v angleški ligi. Gre za vrhunski klub. Vem, da se bom veliko naučil od soigralcev in trenerja, kar je tudi eden glavnih razlogov, da sem prišel v Leicester," je za klubsko spletno stran dejal Fofana.

Ta je tretja okrepitev Leicestra v tem prestopnem roku, pred tem sta prišla še bočni branilec Timothy Castagne iz Atalante in krilni igralec Cengiz Under, ki ga je lisicam posodila Roma.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.