Nogomet

Tottenham z golom Sona in tretjo zmago na vrh ligaške lestvice

London, 29. 08. 2021 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so v tretjem krogu Premier League zabeležili še tretjo ligaško zmago sezone. Z 1:0 so na domačem stadionu premagali zasedbo Watforda in tako skočili na sam vrh Premier League. Manchester United je v poznopopoldanski tekmi prišel do zmage na gostovanju pri Wolverhamptonu (1:0). Rdeči vragi so tako vpisali še sedmo točko sezone, Wolves pa ostajajo pri ničli.

Heung Min Son je po derbiju proti Manchster Cityju odločil tudi tekmo proti Watfordu
Heung Min Son je po derbiju proti Manchster Cityju odločil tudi tekmo proti Watfordu FOTO: AP

Edini zadetek na tekmi med Tottenhamom in Watfordom je padel v 42. minuti tekme, ko je Heung-Min Son presenetil gostujočega vratarja Daniela Bachmana. Južnokorejec je podajal z leve strani v kazenski prostor, žoge se ni nihče dotaknil, od travnate površine se je nato odbila za hrbet Bachmanna. Tottenham je v nadaljevanju tekme nadziral dogajanje na igrišču, a Spursom ob kar osmih strelih v okvir vrat ni uspelo več zatresti mreže Watforda.

Tottenham – v tej sezoni ga vodi portugalski trener Nuno Espirito Santo – je tako še tretjo tekmo sezone dobil z rezultatom 1:0, kar trenutno zadostuje za sam vrh ligaške lestvice. Nobeni drugi ekipi namreč ni uspelo dobiti uvodnih treh tekem letošnje sezone Premier League.

Minimalna zmaga tudi za rdeče vrage
Manchester United je v tretjem krogu prišel do zmage na gostovanju pri Wolverhamptonu (1:0). Rdeči vragi so tako vpisali še sedmo točko sezone, Wolves pa ostajajo pri ničli. Prvi polčas tekme na areni Volkswagen se je zaključil brez zadetkov, kljub manjši posesti žoge pa so bili nevarnejši nogometaši Wolverhamptona. Rdeči vragi so v prvem delu tekme ostali celo brez enega samega strela v okvir nasprotnikovih vrat. Enkrat so sicer zadeli mrežo domačinov, toda gol Bruna Fernandesa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Manchester United je v drugem polčasu le prišel do zadetka, in sicer v 80. minuti tekme, ko je mrežo domačinov zatresel Mason Greenwood. Gostje so sicer zahtevali prekršek Paula Pogbaja nad Rubenom Nevesom, toda glavni sodnik tekme se ob startu Francoza ni odločil, da bi zapiskal, akcija vragov se je nadaljevala, na desni strani je žoga prišla do Greenwooda, ki se je odločil za strel z desnico. Pri golu mu je pomagal kar vratar Jose Sa, ki je slabo zadel žogo, od njegove roke se je žoga nato odbila za njegov hrbet. Vragi so tako – zaenkrat še brez nove okrepitve Cristiana Ronalda – vpisali še drugo zmago sezone, skupno pa so pri sedmih točkah. 

Izida:
Tottenham – Watford 1:0 (1:0)
Son 42.

Statistika tekme Tottenham - Watford
Statistika tekme Tottenham - Watford FOTO: Sofascore.com

Wolves - Manchester United 0:1 (0:0)
Greenwood 80. 

Statistika tekme Wolves - Man Utd (0:1)
Statistika tekme Wolves - Man Utd (0:1) FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.