Nogomet

Tottenham želi na olimpijski stadion

Ljubljana, 01. 10. 2010 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je tako kot njegov londonski tekmec iz premier league West Ham uradno izrazil zanimanje za igranje na olimpijskem stadionu po olimpijskih igrah leta 2012.

Tottenham
Tottenham FOTO: Reuters

Na objektu bo med OI v britanski prestolnici 80.000 sedišč, po igrah pa naj bi jih ostalo le 25.000. A ti načrti se lahko še spremenijo.

Tottenhamov predsednik Daniel Levy pravi, da so zanimanje izrazili zaradi tega, ker so dobili obvestilo, da je to zadnja priložnost za uradno prijavo k projektu, v prihodnje to ne bo več mogoče.

Že pred Tottenhamom je zanimanje za selitev na olimpijski stadion izrazil West Ham, obstaja pa še en potencialni investitor, in sicer ameriško podjetje AEG, ki je nekdanji Millennium Dome v bližini olimpijskega parka v Londonu spremenilo v uspešno dvorano O2 Arena.
 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paris86
01. 10. 2010 15.30
škoda kr pol nebomo mogli več rečt 'north london derby'! ampak kr naj grejo - tak vejo da na severu nebojo mogli bit glavni! in to kar je prej reku minimalisch je čist res! ti spudsi pravijo da se arsenal ne more ustalit nikjer kr so pred 100 leti preselili v severni london in še iz highburyja so šli na emirates! zaj se bi pa oni prestavli in me zanima kaj bojo za sebe rekli?
Rene Vidonja
01. 10. 2010 14.21
čakaj ti malo od kje vam pa to*? koliko jaz vem imajo spurtsi projekt za white hart lane povečani že v načrtu oz je že v obdelavi pri županu .... pa ta stadion bo vzel neki manjši klčub ker v angliji noben ne bi gledal stadiona z atletsko progo... pa kaj bodo z 25 tisoč sedeži če so že white hart prerasli in ga morejo nadgraditi ,da lahko vsem interesentom oz čakalcem ponudijo sezonske vztopnice res nelogičen članek do amena...
minimalisch
01. 10. 2010 12.30
lol pol pa kao govorijo spudsi, da so gunnersi nomadi se prav se hočjo selt na vzhod londona kjer je west hamov teritorij... se vid kdo prevladuje severu...
Vid Kraljic
01. 10. 2010 10.33
djte no pa sj mate svoj stadion če pa niste zadovolni z nim ga pa povečajte :D