Nogomet

Največji angleški derbi (zopet) razočaral, City skočil na drugo mesto

Liverpool, 17. 01. 2021 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.G., J.B.
Komentarji
11

Nogometaši Tottenhama so slavili na gostovanju pri Sheffield Unitedu (3:1). Pod zadetke ostrog so se podpisali Serge Aurier, Harry Kane in Tanguy Ndombele, častni zadetek za domače, ki ostajajo pri vsega petih točkah, pa je dosegel David McGoldrick. Zatem sta se na večnem otoškem derbiju udarila Liverpool in Manchester United. Nobena od ekip ni želela pretirano tvegati, kar je botrovalo k remiju brez zadetkov. Najlepši priložnosti pa so v drugem delu zapravili rdeči vragi. Remi na derbiju je v svojo korist preobrnil Manchester City, ki se je z zmago povzpel na drugo mesto.

Jürgenu Kloppu se je prvič v trenerski karieri pripetilo, da njegovo moštvo v prvenstvu trikrat zapored ni doseglo zadetka.
Jürgenu Kloppu se je prvič v trenerski karieri pripetilo, da njegovo moštvo v prvenstvu trikrat zapored ni doseglo zadetka. FOTO: AP

Jürgen Klopp je v osrčje Liverpoolove obrambe znova postavil dva nogometaša, ki sta po osnovni izobrazbi vezista. Pred Alissonom sta tako začela Fabinho in kapetan Jordan Henderson. Nemški strokovnjak je sploh prvič v tej sezoni Premier League od prve minute priložnost ponudil Xherdanu Shaqiriju, v napadu pa so srečanje začeli Sadio Mane, Mohamed Salah in Roberto Firmino. Ole Gunnar Solskjaer je v primerjavi s torkovo tekmo proti Burnleyju opravil tri spremembe. Scott McTominay je začel namesto Edinsona Cavanija, v konico napada se je tako pomaknil Marcus Rashford. Fred je v sredini nadomestil Nemanjo Matića, v osrčju obrambe pa je Victor Lindelof začel namesto Erica Baillyja

Redsi bolje začeli, zaključek prvega dela pripadel vragom
Po začetnem otipavanju je imel prvo priložnost Firmino, ki je z levico streljal za malenkost mimo vrat Davida de Gee, bi pa lahko Liverpool iz te akcije iztržil tudi kaj več, saj se je Brazilcu po levi strani odlično ponujal osamljeni Andy Robertson, a ga Firmino ni videl. Napadalec Liverpoola je imel svojo drugo priložnost v 22. minuti, ko je sicer zaspano obrambo vragov s posredovanjem rešil Lindelof. 

Gostje so prvo priložnost dočakali šele v 34. minuti. Portugalski virtuoz Bruno Fernandes je imel s kakšnih 25 metrov prosti strel, a je meril za malenkost mimo desne Alissonove vratnice. Na drugi strani so Redsi izpeljali hiter protinapad, a je Firmino sprožil naravnost v De Geo. Sledilo je nekaj peklenskih minut, ko so Redsi nekoliko popustili, United pa je prišel v nekaj nevarnih situacij, a jim Alissona ni uspelo ogroziti. Paul Pogba je imel eno zares lepo priložnost, ko je dočakal podajo v kazenskem prostoru domačih, a ga je izdal sprejem. 

Nasploh se je zdelo, kot da Liverpoolu proti koncu prvega dela zmanjkuje moči, tako da je odmor Kloppovim varovancem prišel še kako prav. 

Statistika tekme Liverpool – Manchester United
Statistika tekme Liverpool – Manchester United FOTO: Sofascore.com

V drugem delu boljši gostje, Fernandes in Pogba zapravila najlepši priložnosti
V nadaljevanje so odločneje krenili domači, ki so tako kot na začetku prvega dela imeli terensko premoč, ki pa je niso znali kronati. V 58. minuti je bil znova nevaren Firmino, v 62. pa je s strelom po tleh poizkusil Salah, a je meril za približno meter mimo vrat. Za United je kot prvi v drugem polčasu zapretil Fernandes, ki je močno sprožil z velike razdalje, Alisson pa z njegovim poskusom ni imel večjih težav. Portugalec, ki je bil v lanskem letu kar štirikrat izbran za nogometaša meseca v Premier League, je v 75. minuti dočakal izjemno priložnost. Asistiral mu je Luke Shaw, a mu nato iz neposredne bližine ni uspelo premagati Alissona, ki je posredoval z nogo. Hitro pa so odgovorili tudi Redsi, ki so si dotlej najnevarnejšo priložnost priigrali v 78. minuti. Z velike razdalje je streljal Thiago Alcantara, a je De Gea uspel odbiti.

Nogometaši Uniteda so drugo sijajno možnost za vodstvo zapravili v 83. minuti, ko je Pogba z desne strani dočakal odlično asistenco, močan strel pa je šel naravnost v brazilskega vratarja. Sledil je kot in nevarna podaja z desne strani, po zmedi v kazenskem prostoru pa je uspešno razčistil Alisson, ki je bil tokrat odlično razpoložen. Do konca obračuna večjih priložnosti nismo videli, tako da je ostalo pri 0:0. Manchester United je s tem zadržal prvo mesto, Redsi pa so po večerni zmagi Cityja padli na četrto mesto. Tretjo pozicijo zaseda Leicester City. 

V taboru vragov razočarani
"Začeli so bistveno bolje od nas. V drugem polčasu pa smo prevzeli pobudo. Priigrali smo si nekaj lepih priložnosti, morda bi jih na boljši dan tudi izkoristili," je po tekmi za BBC dejal gostujoči branilec Harry Maguire. "Zahtevna tekma, vsekakor. Dve dobri ekipi z dvema odličnima vratarjema. Želeli smo si zmage. Videli ste lahko naš namen v drugem polčasu. Anfield je vselej neugoden, a tokrat smo razočarani, da nismo prišli do zmage." 

"To je zapravljena priložnost. Imeli smo situacije, ko bi lahko dosegli gol, po drugi strani pa smo igrali proti odličnemu nasprotniku. Razočaran sem, ampak točka je še vedno dober rezultat, če nam bo uspelo slaviti na naslednji tekmi," je dodal strateg gostov Solskjaer. 

"Poskušamo (dosegati zadetke, op. a.), a nam ne uspeva. Kljub temu je bila predstava dobra, še posebej v prvem polčasu. Glede na vse, kar je bilo povedano pred tekmo, v kako dobri formi je Manchester United in v kako slabi smo mi, sem bil zadovoljen z našo predstavo. Poskušali smo tudi v nadaljevanju, a United je vselej zelo nevaren iz protinapadov. Priigrali so si dve nevarni priložnosti, tega ne morem zanikati, a tudi mi smo jih imeli," pa je tekmo zaokrožil Klopp. 

Harry Kane
Harry Kane FOTO: AP

City z deseto zmago sezone skočil na drugo mesto
V senci velikega otoškega derbija je v večernem obračunu Manchester City rutinirano opravil z zasedbo Crystal Palaca, ki je sicer v zadnjih treh tednih kazala kar dobre igre. Varovanci Pepa Guardiole so na domačem Etihadu slavili z visokih 4:0, pod kar dva zadetka pa se je podpisal branilec John Stones, po enega pa sta prispevala Ilkay Gundogan in Raheem Sterling. City je tako po deseti zmagi in 35. osvojeni točki sezone (s tekmo manj) skočil na drugo mesto. To je bila še peta zaporedna zmaga Manchester Cityja v Premier League (in osma v vseh tekmovanjih), sinjemodri pa so v vseh tekmovanjih neporaženi že vse od 21. novembra, ko so izgubili zadnjič, in sicer proti Tottenhamu. Za vodilnimi rdečimi vragi imajo someščani zdaj le dve točki zaostanka.

Spursi pričakovano brez težav
Nogometaši Tottenhama so upravičili vlogo favorita na gostovanju v Sheffieldu. Sheffield United ima za seboj katastrofalen uvod v sezono, saj je (in ostaja) pri vsega petih točkah. Večino dela so varovanci portugalskega trenerja Joseja Mourinha opravili že v prvem polčasu, ko sta se pod zadetke podpisala Serge Aurier in Harry Kane. Angleški napadalec se je z dvanajstim golom sezone izenačil s klubskim soigralcem Heung-Min Sonom, ki se je tokrat v prvem polčasu izkazal s podajo Aurierju. V drugem polčasu je najprej rezultat znižal David McGoldrick, nato pa je za najlepši gol tekme v 62. minuti poskrbel Tanguy Ndombele. Ta je iz težkega položaja z leve strani z desnico nepričakovano lobal domačega vratarja Aarona Ramsdala in se podpisal pod pravo mojstrovino za končno zmago Tottenhama s 3:1. Zadetek si lahko ogledate tukaj.

Premier League, izidi 19. kroga, nedeljske tekme:
Sheffield United - Tottenham 1:3 (0:2)
McGoldrick 59.; Aurier 5., Kane 40., Ndombele 62. 

Liverpool - Manchester United 0:0 (0:0)

Statistika tekme Sheffield Utd - Tottenham (1:3)
Statistika tekme Sheffield Utd - Tottenham (1:3) FOTO: Sofascore.com

Manchester City - Crystal Palace 4:0 (1:0)
Stones 26., 68., Gundogan 56., Steling 88.

Prestavljeno: 
Aston Villa - Everton 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metallica-one
18. 01. 2021 10.45
+1
Ce se napadalni trio kmalu ne spravi k sebi bodo izpadli iz borbe.
TEDO84bv0MEDO
17. 01. 2021 21.55
-3
Zdaj je polčas tekme Barcelona - Athletic Bilbao. Barcelona je zabila za 1-0 v 40. minuti, Bilbao pa takoj po tem za 1-1 v 42. minuti.
TEDO84bv0MEDO
17. 01. 2021 21.49
+3
Povsem jasno je, zakaj je tako. Napad vedno začnejo na desni strani. Na levi strani nimajo nič, Firmino je za en drek. Če se dobro pokriva Salaha, Liverpool ne more nič.
kadabra
17. 01. 2021 20.39
+1
Ole je strahopetec. Če bi tekmo začel z boljšo enajsterico in krenil z bolj napadalno taktiko, potem bi jih Liverpool danes pošteno dobil.
slo_veter
17. 01. 2021 19.53
-2
kakor sedaj se obrača : 1. ManCity, 2. ManU, 3. Liv . Trenutno je liv brez pravih nabojev, Salah in Firmino sta čist nekreativna, Mane pa je preveč pokrit .. ja škoda. Mogoče ko bo bolj toplo vreme, da bo kaj več samo lahko da bo pa takrat že prepozno.
MEDVED7
17. 01. 2021 21.38
+1
slo_veter
18. 01. 2021 08.38
+2
Trenutno ja ..s tekmo manj, A če jh gledaš so se zelo v red spravl in če ne bodo padli v formi bodo zamagal Angleško ligo.
realmadrid the best
17. 01. 2021 17.58
+0
TEDO84bv0MEDO
17. 01. 2021 21.50
Dal bi ti link, ampak tukaj imajo zmešano pravilo, da se linkov ne sme dajati v komentarjih.
TEDO84bv0MEDO
17. 01. 2021 21.52
Da poskusim... pojdi na livetv pika sx. Zgoraj vidiš Results, tam dobiš rezultate, lahko posnetek cele tekme, ali pa samo posnetke golov in drugih glavnih dogodkov.
Iniesta
17. 01. 2021 17.42
+2
Muri je dobro postimal Totnhem ... Petelini bodo se mesali strene vodilnim ekipam v boju za naslov ...