Nogomet

Tottijev glas jo je zbudil iz kome: Če bi vedel, bi ji pomagal že prej

Rim, 29. 09. 2020 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski mediji so se razpisali o 19-letni nogometašici Ilenii Matilli, ki je vsaj za hip združila velika nogometna rivala Lazio in Romo. Članica Lazia, sicer pa navijačica Rome, je bila udeležena v prometni nesreči s smrtnim izidom, po kateri je bila kar 270 dni v komi. Pri prebujanju naj bi ji pomagal tudi glas legendarnega vezista Rome Francesca Tottija.

Totti (na fotografiji) je tudi po upokojitvi prepoznaven obraz Rome, od katere se sicer ni poslovil v najbolj prijateljskih odnosih.
Totti (na fotografiji) je tudi po upokojitvi prepoznaven obraz Rome, od katere se sicer ni poslovil v najbolj prijateljskih odnosih. FOTO: AP

"Ilenia, ne predaj se, uspelo ti bo! Vsi smo s tabo," je v posnetku, ki so ga Ilenii Matilli v bolnišnici večkrat predvajali, ponesrečeni nogometašici sporočil Francesco Totti. Športni časnik Corriere dello Sport je poročal, da so besede idola številnih privržencev rimskega velikana v 19-letnici nemudoma nekaj "prebudile", saj so zaznali povišan srčni utrip, po kar 270 dneh v komi pa se je počasi začela prebujati. Žal je življenje v decembrski prometni nesreči izgubila njena prijateljica Martina, s katero sta trčili v drevo.

Starši ponesrečene Ilenie naj bi svoji hčerki v bolnišnici Gemelli praktično vsakodnevno predvajali tudi himno Rome, ki je skupaj s Tottijem očitno uprizorila "čudež". A italijanski mediji seveda opozarjajo na odlično delo zdravnikov, ki so Matillijevo zdravili s pomočjo nove terapije. Ta naj bi vključevala sinergijo med farmakoterapijo in senzoričnimi vzgibi, ki močno povečajo stimulacijo čutil pacienta. Kot največji stimulans se je izkazal Totti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Njene oči so spet polne svetlobe in sreče'
"Tvoj fantastičen glas je skupaj s strastjo in ljubeznijo, ki jo je Ilenia vedno čutila do Rome, pomagal pri njenem prebujanju, pomagal si, da se ji je povrnil njen nalezljivi smeh in da smo lahko spet videli, kako so njene oči polne svetlobe in sreče," je po poročanju dnevnika Ole sporočila družina nogometašice, njen oče pa je na obisk seveda povabil tudi upokojeno legendo italijanskega nogometa: "Dragi Francesco, kaj še čakamo? Čakamo na to, da bi te videli, Ilenia te pričakuje."

Po štirih dneh se je Totti res pojavil v njeni sobi. Oče je srečanje z enim najslavnejših Rimljanov opisal kot "spontano", in da ga je vse skupaj spominjalo na pogovor z bratom. "Tega nikoli ne bomo pozabili," je Corriere dello Sport prenesel besede presrečnega očeta.

Totti: Če bi vedel, bi ji pomagal že prej
"Objela sva se, Ilenia je jokala in oba sva bila ganjena. Da se je zbudila zaradi mene? Vesel sem, če bi vedel za to, bi ji pomagal že prej. Spet se bova srečala, ko bo zapustila bolnišnico," je po odhodu z rimske poliklinike povedal Totti. 

"Upajmo, da ji bo ta obisk pomagal, ker je pred njo še dolga pot. Francesco nam je obljubil, da bomo šli skupaj na večerjo, ko bo Ilenia spet začela hoditi," pa je povedala mama 19-letne Rimljanke.

Himna Rome, pod katero se je podpisal Antonello Venditti, velja za eno najlepših v svetu nogometa:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Poldileo
29. 09. 2020 12.54
+28
Je bil že celo kariero super dečko, z veliko znanja, borben, vendar z lepim odnosom do soigralcev in nasprotnikov. Malo takih. Ni zastonj legenda Rome 10.
Kollerik
29. 09. 2020 11.51
+64
Totti pridi v naš parlament, ko bodo vsi na kupu in povej kakšno. Morda pa se bodo tudi oni potem zbudili iz kome...
elperdido
29. 09. 2020 11.47
+27
real....
29. 09. 2020 11.29
+24
elsh
29. 09. 2020 11.06
+35
Velik poklon Francescu!
Kritika4
29. 09. 2020 10.59
+48
Mar ni prijetno prebrati tak članek, ki nam pove kako pomembno je pomagati, ja tudi na tak način!
Praškovarit
29. 09. 2020 10.49
+26
a si predstavljate, da tamal Zahović izjav, da je fan Olimpije . Drugač pa lepo, tud mene bi Tottijev glas zbudil iz kome
Andree
29. 09. 2020 10.45
-3
a no postal blažen?