Nogomet

Tuchel: Želimo igrati pustolovsko

London, 27. 04. 2021 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Chelsea Thomas Tuchel je pred nocojšnjim polfinalnim obračunom Lige prvakov v Madridu prepričan, da je njegovo moštvo pripravljeno na velik obračun ter da so si – ravno tako kot madridski Real – popolnoma zaslužili uvrstitev med štiri najboljše ekipe tega elitnega tekmovanja. Od 20.30 naprej boste obračun Real Madrid – Chelsea lahko spremljali na Kanalu A in Voyo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nogometni spektakel
    02:42
    Iz 24UR: Nogometni spektakel
  • Iz 24UR: Chelsea ima možnost postati evropski prvak
    02:37
    Iz 24UR: Chelsea ima možnost postati evropski prvak
  • Iz 24UR ZVEČER: Navijači Chelseaja o Superligi
    04:53
    Iz 24UR ZVEČER: Navijači Chelseaja o Superligi

Trener Londončanov Thomas Tuchel meni, da je njegovo moštvo trenutno v zelo dobrem stanju, kar so seveda spodbudne informacije pred nocojšnjim polfinalnim obračunom v španski prestolnici, kjer ga čakajo varovanci Zinedina Zidana. Po poškodbi se h Galaktikom vrača Eden Hazard, ki bo vsekakor zelo motiviran na tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu, zagotovo bo poskušal zadeti. "Eden je vrhunski igralec, bil je ključni igralec v tem klubu, zelo ga spoštujemo," je dejal Tuchel.

Chelsea – Manchester City-1

Tuchel verjame, da lahko Chelsea premaga pomanjkanje izkušenj v polfinalu Lige prvakov, kajti "lačni" so igranja – navdušenja niti ne skrivajo. Modri so se tako prvič po sezoni 2013/2014 (ravno takrat so Madridčani osvojili naslov v Lizboni) prebili med štiri najboljše klube v tem elitnem tekmovanju. "Čutim, da smo vsako tekmo pripravljeni igrati na visokem nivoju," je za medije povedal Tuchel, ki je tudi potrdil, da bo tekmo zaradi poškodbe izpustil Mateo Kovačič. "V naši ekipi je zaznati močno vez, fizično smo zelo dobro vpleteni v igro, pripravljeni smo sodelovati ter tudi skupaj trpeti," je še dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg tega se je naslonil tudi na težke preizkušnje v domačem prvenstvu ter pokalu, ki pa so samo pokazatelj pripravljenost na nocojšnji obračun. Tukaj velja tudi omeniti, da sta bila tako Chelsea kot tudi madridski Real vpletena v "dramo", ki se je odvijala ob ustanovitvi Superlige. To je tudi povzročilo ugibanja o tem, ali bi morebiti lahko doživela izključitev iz letošnje sezone Lige prvakov. Čeprav do tega k sreči ni prišlo, pa je predsednik Uefe Aleksander Čeferin napovedal sankcije za vseh 12 klubov, ki so se Superligi priključili.

"Seveda si zaslužimo igrati v polfinalu. Če teževe obstajajo na športno-politični ravni, jih je treba tako tudi reševati, vsekakor pa ne na igrišču, zaslužimo si biti tukaj," je še dejal Tuchel. "In tega si ne zaslužimo zaradi političnih odločitev, vpliva, velikosti ali lepih majic; zaslužimo si, ker smo daleč napredovali," je še pristavil. Svojim fantom bo pred nocojšnjim obračunom še dejal, naj bodo "takšni, kot so", ter naj se zanašajo na moč, ki jo imajo. "Te stvari imamo kot ekipa, izziv je biti najboljša različica sebe," je še zaključil.

Polfinale Uefine Lige prvakov


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
27. 04. 2021 17.24
-1
Čelsi bo v finalu ...
ehjaehja
27. 04. 2021 17.53
+1
TEDO84bv0MEDO
27. 04. 2021 16.09
+0
Vedno navijam za bolj revne, zato upam, da bo zmagal Chelsea. Pričakujem seveda veliko valjanja Realovcev in tako veliko piskanja podkupljenega sodnika. Težko bo gledati, ampak če bo Chelsea zmagal, bo super, si bom mislil: "Ha ha, yebite se, ne znate drugega kot se metati po tleh!"
KeepTheBlueFlagFlyHigh
27. 04. 2021 18.40
+2