Nogomet

Trener Burnleyja vrnil udarec Kloppu in Sturridga označil za 'goljufa'

Burnley, 07. 12. 2018 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Besedna vojna med trenerjema Liverpoola in Burnleyja, Jürgnom Kloppom in Seanom Dychom, postaja vedno hujša. Vse se je začelo s tekmo Premier League na Burnleyjevem Turf Mooru, kjer je po zmagi Liverpoola (1:3) Klopp na dolgo in široko razpredal o "trdi" igri domačinov.

Klopp (na fotografiji) je imel po tekmi z Burnleyjem veliko pripomb na predstavo domače ekipe.
Klopp (na fotografiji) je imel po tekmi z Burnleyjem veliko pripomb na predstavo domače ekipe. FOTO: Uefa
Liverpool se vrača na Kanal A in VOYO že v torek, ko bo na sporedu dramatičen zadnji krog skupinskega dela Lige prvakov. Rdeči lahko na domačem Anfieldu proti Napoliju tudi izpadejo, prenos bo ob 20.40. Ne zamudite!

Burnleyjev trener Sean Dyche je zdaj vrnil udarec Liverpoolčanom in dejal, da je po njegovem mnenju napadalec Daniel Sturridge v sredo zvečer "goljufal" in s tem pomagal do zmage svojemu moštvu. Dyche se pričakovano tudi ni strinjal z ocenami Jürgna Kloppa, da so se njegovi varovanci ob porazu z 1:3 na domačem Turf Mooru posluževali preveč grobe igre.

TEKMA

"Hecno je, da ni omenil goljufanja Daniela Sturridga. Nikoli se ga niso dotaknili, ničesar ni bilo blizu njega, na koncu pa je dobil prosti strel," je dejal Dyche, ki si je nekaj ostrih besed z nemškim kolegom izmenjal že na klopeh.

Klopp s Sturridgem (prvi z leve) in ostalimi vrarovanci proslavlja zmago na mestnem derbiju z Evertonom.
Klopp s Sturridgem (prvi z leve) in ostalimi vrarovanci proslavlja zmago na mestnem derbiju z Evertonom. FOTO: AP

'Če bo takšne štarte nadomestilo goljufanje ...'
Klopp je sicer imel kar nekaj razlogov za nezadovoljstvo, denimo hujšo poškodbe leve noge branilca Joeja Gomeza, ki bo moral zaradi manjšega zloma počivati več kot mesec dni.

PREBERITE ŠE: Klopp besen: To je nogomet, ne kegljanje

"Liverpool sem gledal kot otrok in bil sem navijač Liverpoola, ko sem odraščal, imeli so fantastično ekipo talenta, volje in telesne ostrine," je o obtožbah glede preveč ostre igre svojih varovancev še povedal Dyche.

"Če tega ni več, ali pa kdo namiguje, da zdaj ne smeš v takšne štarte, v kakršne so šli naši fantje, če je to nadomestilo goljufanje, potem sem absolutno zadovoljen, da me imajo za starokopitnega. Le ne morem verjeti, da si Jürgen Klopp in Liverpoolovi navijači ‒ ne verjamem sicer, da je temu tako ‒ želijo goljufanja med tekmo na račun dobrih, poštenih štartov," je dodal 47-letni strateg.

LIVERPOOLNAPOLI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
08. 12. 2018 07.37
-1
hehehehe Dyche jamrka kot kaka smrkljica, ki je dobila košarico. Smešen je pavliha.