Nogomet

Kaos v Rimu: Roma izpadla, trener opravil šest menjav

Rim, 20. 01. 2021 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Rome Paulo Fonseca je na tekmi osmine finala italijanskega pokala proti Spezii opravil kar šest menjav, čeprav zadnje, šeste, v podaljšku sodniki Rimljanom ne bi smeli dovoliti.

Fonseca (na fotografiji) med tekmo s Spezio v Rimu
Fonseca (na fotografiji) med tekmo s Spezio v Rimu FOTO: AP

Italijanski mediji so po novem neuspehu Rome s Paulom Fonseco na klopi neusmiljeni do portugalskega stratega, ki se je po porazu s Spezio po podaljšku (2:4) branil, da ni vedel za napako. Sodeč po televizijskih posnetkih so bili tudi njegovi varovanci začudeni, ko se je v podaljšku odločil zamenjati napadalca Pedra Rodrigueza z branilcem Rogerjem Ibanezom.

"Toda to je šesta menjava! Si prepričan, da se to lahko stori?" je pogovor med Fonseco in vezistom Rome Lorenzom Pellegrinijem citirala La Gazzetta dello Sport. Po pravilih je trener do šeste menjave v podaljšku upravičen le, če v rednem delu ni zamenjal pet igralcev. To je bila sicer pika na i neverjetno kaotični tekmi, ki jo je Roma po dveh izključitvah v vsega nekaj minutah sklenila le z deveterico na zelenici.

Dva rdeča kartona v nekaj sekundah
"Če je bila težava, zanjo resnično nisem vedel, o tem pa se bomo pogovorili interno," je po dvoboju medijem povedal Fonseca, čigar moštvo se je vrnilo po zaostanku z 0:2, potem ko je Spezia z dvema goloma naskoka povedla že v prvih 15 minutah po zadetkih Andreja Galabinova in Riccarda Saponare. Za Rimljane sta zadela Lorenzo Pellegrini, tako kot Galabinov je še pred polčasom izkoristil najstrožjo kazen, in Henrik Mhitarjan, ki je izenačil 13 minut pred koncem.

Roma je na začetku podaljška ostala brez izključenih Gianluce Mancinija in Paua Lopeza: Mancini je za prekršek na sredini igrišča dobil drugi rumeni karton, po prostem strelu, ki je sledil, pa je vratar Lopez povsem zgrešil žogo in zrušil Roberta Piccolija daleč iz svojih vrat. Novinci v Serie A so v četrtfinale pokala napredovali po zadetku z glavo Danieleja Verdija v 107. minuti, Saponara pa je z izjemnim lobom v enem zadnjih napadov postavil končni izid tekme.

Po nedavnem bolečem porazu na mestnem derbiju z Laziem (0:3) je to nov udarec za Fonseco, ki se mu stolček pri Romi zdaj že silovito trese, njegovo moštvo pa se je na začetku sezone enkrat podobno že osramotilo, ko je proti Hellas Veroni na tekmi Serie A zaigral neregistriran igralec, "sinovi volkulje" pa so nato za zeleno mizo izgubili z 0:3.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.