Nogomet

Trener Tottenhama: Osredotočeni smo le na Muro. Vemo, da so dobro moštvo

London, 29. 09. 2021 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih, J.B.
Komentarji
3

Naša novinarska ekipa je dan pred spopadom Tottenhama in Mure prispela v London. Tadej Vidrih je po novinarski konferenci Tottenhama ujel trenerja Spursov, Nuna Espirita Santa, ki pravi, da Mure nikakor ne podcenjujejo. "Vemo, da so dobro moštvo, osredotočeni smo le nanje," je dejal. Ali bo v četrtek (prenos od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO) uporabil svojo najboljšo postavo, pa ni želel razkriti.

Nuno Espirito Santo je dan pred tekmo z Muro, kot mu to narekuje trenerska dolžnost, stopil pred medije. Številni angleški novinarji so mu postavljali različna vprašanja, aktualnih slovenskih prvakov pa skoraj niso omenjali. Kljub temu je portugalski strateg kasneje, ko so imeli Spursi na svojem stadionu še zadnji uradni trening pred tekmo, zanikal, da bi v domačem taboru podcenjevali muraše. 

"To, kar ste videli, ni realnost. Mi ostajamo realni. Osredotočeni smo le na Muro. Vemo, da so dobro moštvo. Prejšnjo sezono so osvojili državno prvenstveno. Imajo dobre igralce, spremljali smo jih in pričakujemo težko tekmo," je zaupal našemu novinarju Tadeju Vidrihu. 

Na vprašanje, kako dobro pozna nogometaše Mure, je odvrnil: "Zdaj vem veliko več. Zdaj seveda vem veliko več. Gremo tekmo po tekmo in vsak tekmec dobi svoj čas za analizo. In vidimo dobro moštvo!" 

Tribune stadiona Tottenham Hotspur so v sredo samevale. Jutri naj bi bile polovično polne.
Tribune stadiona Tottenham Hotspur so v sredo samevale. Jutri naj bi bile polovično polne. FOTO: 24ur.com

Spursi so se v zadnjem času znašli v veliki rezultatski krizi. Po odličnem uvodu v sezono, ko so dobili prve tri tekme v Premier League ‒ v prvem krogu so ugnali celo Manchester City ‒ so jih sedaj prav toliko izgubili. Nazadnje so klonili na severnolondonskemu derbiju, ko je bil Arsenal boljši s 3:1. Tudi zato bi lahko Espirito Santo v četrtek na igrišče poslal svojo najboljšo enajsterico, saj si še enega spodrsljaja nikakor ne sme dovoliti. 

"Morali boste počakati, žal mi je," je glede tega povedal 47-letni strokovnjak, ki torej ni želel razkriti, s kako kakovostno zasedbo se bo lotil slovenskih prvakov. Je pa za konec še enkrat več izpostavil staro nogometno mantro, da lahkih tekmecev na tem nivoju ni. "Tekme so zmeraj težke. V nogometu v tem času ni lahkih tekem. A igramo doma, tako da pričakujemo našo dobro predstavo in da bomo dominantni skozi celotno tekmo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDOxy50pMEDO
30. 09. 2021 10.00
"Vemo, da so dobro moštvo." Haha. Pred tekmo se vedno govori, da je nasprotnik hud, da bi tekma izpadla kot derbi, da bi bilo več gledalcev reklam.
SamoPovemMojeMnenje
30. 09. 2021 09.39
+1
za mađare še nikoli ni slišal haha
Matrax
29. 09. 2021 21.58
Valda 😂 če ve splog kje je Slovenija potem vsa čast.