Nogomet

Trenerji na sedežu Uefe izrazili željo, da se spremeni pravilo gola v gosteh

Nyon, 05. 09. 2018 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na sedežu Uefe v Nyonu potekal forum trenerjev elitnih klubov, na katerem sodelujejo nekateri najbolj ugledni trenerji Stare celine. Na letošnjem forumu so trenerji razpravljali tudi o zadetkih v gosteh, češ da v podaljšku favorizirajo eno moštvo.

Med drugimi se letošnjega foruma udeležujejo Massimiliano Allegri (Juventus), Julen Lopetegui (Real Madrid), Rafael Benitez (Newcastle), Diego Simeone (Atletico Madrid), Jose Mourinho (Manchester United) in Carlo Ancelotti (Napoli). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trenerji so izrazili željo, da se ponovno preuči pravilo gola v gosteh, še posebej ko tekma preide v podaljške. Tedaj ima gostujoči klub veliko prednost zaradi trenutno veljavnega pravila o prednosti zadetka v gosteh. Trenerji menijo, da je ekipa, ki povratno tekmo na domačem stadionu, v velikem minusu, v kolikor prejme zadetek in da bi se to pravilo skladno z razvojem nogometa moralo spremeniti.

Ena izmed tem na letošnjem forumu je bila tudi uporaba videotehnologije (VAR), ki jo bo postopoma uvedla tudi Uefa. Trenerji so izrazili veliko željo tudi po tem, da se prestopni rok zaključi, še preden se začnejo najmočnejše lige v Evropi.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igor46
06. 09. 2018 10.00
+0
Moje mnenje je pa sledeče: pravilo gola v gosteh popolnoma ukiniti, obenem pa spremeniti način točkovanja za zmago iz sedanjih 3 na 2 točki. Zakaj? Ob ustreznem oz. na drugi strani neustreznem razporedu tekem za neko ekipo v primerjavi z konkurenco, si lahko ena ekipa precej hitro nabere veliko prednost ali zaostanek, kar potem hočeš ali nočeš vpliva na potek cele sezone (npr. Maribor in Olimpija letos). Spomnimo se, da si ponekod ekipe zagotovijo naslov prvaka že 7,8 ali celo več krogov pred koncem sezone. To je po mojem absurd. Najboljši sistem je za mene sistem ameriške NBA in NFL, kjer se gleda odstotek med zmagami in porazi, saj si tukaj z enim ali dvema spodrsljajema v sezoni še nisi zaprl vrat naslova prvaka, se da še vse nadoknaditi. Zato pa so njihova prvenstva, zanimiva do zadnje minute. Dobra stvar tega sistema je tudi to, da ne poznajo neodločenega rezultata na koncu tekme, kar je edino pravilno, saj gre za šport, kjer mora obstajati zmagovalec in poraženec tekme, brez taktiziranja. To dela šport zanimiv in zato še ga po svetu gleda v takšni meri. Predstavljajte si da bi imeli neodločen rezultat tudi v F1 in MGP. Kdo bi potem še to sploh gledal? Zdaj pa navalite in me popljuvajte. Me sploh ne gane!!!
Anticripstoned
05. 09. 2018 22.18
zajaj je Wenger na sliki
ummax
05. 09. 2018 15.19
+1
Podaljšek je lahko le na drugi tekmi...torej če je druga po rednem neodločena - enaka prvi, se ne igra podaljška, ampak direktno streli iz 11 m. S tem bi bilo bolj "fer" za vse ekipe in nobenega favoriziranja...
mmickica
05. 09. 2018 12.49
+11
Tudi jaz sem za to, da se gol šteje enako, ne glede na to, kje je dosežen. Gol je gol! In seveda VAR čim prej! Imam pa še en predlog, ampak ta se bolj tiče točkovanja v ligaških tekmovanjih, ampak ker smo že ravno pri pravilih..., mislim, da bi bilo pametno, če za rezultat 0 : 0 moštvi n bi prejeli nobene točke. Ne zdi se mi namreč pravično, da ekipi dobita po eno točko, če igrata na primer 4:4 in enako, če igrata 0:0. Nogomet se vendar igra zaradi golov in menim, da bi s tem tudi vzpodbudili bolj napadalni nogomet.
triglavska
05. 09. 2018 13.01
-8
potem bi bilo najbolje da kolikor golov daš toliko točk dobiš neglede kdo je domačin in kdo gost
User513426
05. 09. 2018 14.06
+17
gol v gosteh bi moral obveljati v rednem delu obeh tekem. v primeru da gre zadeva v podaljšek pa se igra kot da je tekma samo ena in da je na nevtralnem igrišču.
mpk2
05. 09. 2018 15.43
-4
zaspanec@ In sedaj mi tvojo "tezo" razloži z enim praktičnim primerom?
Campeones36
05. 09. 2018 21.13
+3
Pa kaj je tle tezko razumet. Ce se prva tekma konca z 1:1 in druga prav tako, se tekma prenese v podaljsek. Ce v podaljsku obe ekipi zabijeta enako st. golov, pac takrat ne napreduje gostujoca ekipa, ampak se streljajo 11 metrovke.
mmickica
05. 09. 2018 21.18
+3
To je tudi ena od moznosti, o cemer pisete, seveda. Ampak jaz sem kljub temu za to, da se gol na tujem steje enako kot doma. Vsak igra doma in vsak na tujem, zato sploh ne vidim smisla v tem cudnem pravilu. Gol je gol, ne glede na to, kje je dosezen in pika.