Nogomet

Angleže skrbi poškodba Alexandra-Arnolda, Henderson še ni nared

London, 03. 06. 2021 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Anglije so v sredo v generalki pred evropskim prvenstvom premagali Avstrijo z 1:0. Kljub zmagi pa je bilo v taboru treh levov kar nekaj zaskrbljenih obrazov, saj je z igrišča v bolečinah odšepal bočni branilec Trent Alexander-Arnold. Za kako hudo poškodbo gre, še ni znano.

Angleški reprezentanti proslavljajo zadetek Bukaya Sake na tekmi z Avstrijo.
Angleški reprezentanti proslavljajo zadetek Bukaya Sake na tekmi z Avstrijo. FOTO: AP

Trent Alexander-Arnold, ki ga selektor Gareth Southgate sploh ni povabil na prejšnji reprezentančni zbor, je po nekoliko skromnejši sezoni v klubskem dresu le dobil mesto v reprezentanci Anglije za letošnje evropsko prvenstvo. Na prvi prijateljski tekmi pred njegovim pričetkom pa je staknil poškodbo, zaradi katere je njegov nastop na Euru pod velikim vprašajem. 

Desni bočni branilec je igro v bolečinah zapustil nekaj minut pred koncem tekme, z igrišča mu je morala pomagati celo zdravniška služba, Southgate pa je za Sky Sports kasneje dejal: "Morali bomo videti, za kako hudo poškodbo gre, a to zagotovo ni dober znak." 

Vse reprezentance so morale do prvega junija prijaviti končni seznam nogometašev za Euro, a imajo v primeru poškodb ali okužb s koronavirusom pravico, da spisek še spremenijo. Na vprašanje, ali se bodo za to odločili tudi v taboru treh levov, je Southagte odvrnil: "Tako blizu začetku smo, da vsaka najmanjša poškodba nogometaša postavi pod vprašaj. Bomo videli, kako se bo počutil v naslednjih 48 urah." 

50-letni strateg ni želel razkriti, koga bi naknadno vpoklical, če Alexander-Arnold ne bi bil pripravljen za nastop. So pa med trenutno šestindvajseterico angleških reprezentantov kar štirje, ki so po osnovni nogometni izobrazbi desni bočni branilci. Poleg člana Liverpoola so tu še Kyle Walker, Kieran Trippier in Reece James

Spored "angleške" skupine D na letošnjem Euru.
Spored "angleške" skupine D na letošnjem Euru. FOTO: Sofascore.com

Henderson še ni pripravljen
Na obračunu z Avstrijo, na katerem je za edini zadetek poskrbel Arsenalov Bukayo Saka, se je pričakovala vrnitev kapetana Redsov Jordana Hendersona, ki pa je dvoboj spremljal le s klopi. "Želeli smo si, da bi nastopil, a se dopoldan ni počutil najbolje, zato smo se odločili, da bomo počakali," je novinarjem razlagal Southgate. 

Z zdravstvenimi težavami se je nedavno ubadal tudi Jack Grealish, a je proti našim severnim sosedom začel celo v prvi postavi, igrišče pa nato zapustil v 71. minuti. Nadomestil ga je debitant Ben White, ki sicer ni med Southagotovimi izbranci za Euro. "Presodil sem, da je imel dovolj. Videti je bilo, da še ni na najvišji ravni, zato nisem želel pretiravati," pa je nekdanji reprezentant in tragični junak domačega EP-ja leta 1996 (Southgate je tedaj zastreljal odločilno enajstmetrovko na polfinalni tekmi z Nemčijo, op. a.) povedal o zvezdniku Aston Ville. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam angleških reprezentantov za EURO 2020: 

Vratarji: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom), Jordan Pickford (Everton).

Branilci: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City).

Vezisti: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham)

Napadalci: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Man City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Man City).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

+2
tako ali tako ne bi igral v prvi postavi