Nogomet

Trgovina Barcelone v rdečih številkah, prodajali tudi drese z napako

Barcelona, 15. 10. 2020 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po blamaži v četrtfinalu Lige prvakov proti Bayernu, nato zapletu okoli glavnega zvezdnika Lionela Messija in "ljudskem referendumu" za odstavitev predsednika Josepa Marie Bartomeua ima španski nogometni velikan Barcelona novo težavo. Proizvajalec športne opreme Nike je v klubske trgovine dostavil drese z napako: po nekaj pranjih izgubijo barve.

Francoska nogometaša Barcelone Clement Lenglet in Ousmane Dembele (desno) s klubsko majico za ogrevanje.
Francoska nogometaša Barcelone Clement Lenglet in Ousmane Dembele (desno) s klubsko majico za ogrevanje. FOTO: AP

Gre za celotno kolekcijo originalnih dresov, ki se v uradnih trgovinah v Barceloni prodajajo po 90 evrov. Po poročanju različnih španskih medijev so brez napake le dresi iz dražje kolekcije, Vapor Match, ki stanejo 140 evrov. Barcelona od proizvajalca opreme zahteva 15 milijonov evrov odškodnine, v primeru neizpolnitve zahteve pa grozi, da bo zadevo predala sodišču, poroča športni časnik AS.

To je bila zadnja kaplja čez rob slabega poslovanja kluba oziroma njegovih šestih uradnih trgovin v glavnem mestu Katalonije. Po pisanju AS so vse skrajšale delovnike, dve največji na stadionu Camp Nou in v središču mesta, ki se razprostirata na 1500 kvadratnih metrih, pa obratujeta le v popoldanskem času. Prodaja majic, ki za mnoge klube predstavlja občuten delež v proračunu, je padla tudi zaradi nizkega števila turistov v Barceloni, kar je posledica koronske krize in dejstva, da je bil Lionel Messi že na izhodnih vratih kluba. Prodaja majic z njegovim priimkom je v prvem mesecu sezone, se pravi septembra, padla za 85 odstotkov.

Težavam Barcelone ni videti konca, saj so katalonske oblasti ta teden zaradi širjenja okužb za naslednjih 14 dni zaprle oziroma omejile delovanje trgovin na 30 odstotkov predvidenega delovnega časa.

Pasica koronavirus oktober
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
16. 10. 2020 10.02
-6
poglejte hejterje spodaj spet jim je cripsi bolj pomemben od vsega... kaksna dominacija kripsija... se na mnoga leta hejteri..
Konan
16. 10. 2020 11.38
+1
Ojla kripl kako kaj,si ga gonis kaj na penalda
intelektor
15. 10. 2020 15.28
+4
Brgolino
15. 10. 2020 15.14
+7
Cripstoned govora je o dresih v tem clanku...ne rabis se ponavljati v nedogled s svojom hejterstvom...da pa bi se moralo vodstvo zamenjati in da je barca slabo poslovala zadnja leta pa ne rabis bit nek strucko da ugotovis...raje se brigaj za real in njihovo igro v letosnji sezoni...
samomojemnenje
15. 10. 2020 15.17
+6
In kakor da je zdaj Barca kriva, da je Nike dostavil takšne drese. Kar se tiče Cripstoneda, samo na hitro preletim, da vidim, če je slučajno kaj novega napisal, ampak je vedno samo eno in isto hejterstvo.
cripstoned
15. 10. 2020 10.09
-8
neverjetno na kaksen nivo je padel ta klub v zadnjih 5letih...poleg vseh napacnih okrepitev, poniznih porazih in nezadovoljnih igralcev v klubu je zdaj jorge mendes (agent) tisti ki bo skupaj z fatijem odlocal o njegovi prihodnosti pri barceloni....najboljse za barco bi bilo ce bi fati ostal ampak ker united in city trkata na vrata in ponujata veliko denarja ne vem ce ne bo barca poleg arthurja kmalu izgubila se fatija....kar se dresov in ostalega tice tudi polom...upam na najboljse za barcelono ki nujno potrebuje korenite spremembe tako na vrhu uprave kot v ekipi...samo tako bodo lahko zaceli loviti stik z ostalimi klubi ki so v tem trenutku pred njo in veliko vlagajo v prihodnost...ce pri barci kmalu ne bo teh sprememb zna iti po poteh velikana milana in to je za nogomet najslabse..
Kollerik
15. 10. 2020 10.58
+6
neverjetno na kaksen nivo je padel klub Real v zadnjih 5 letih...poleg vseh napacnih okrepitev in poleg vseh teh kvazi "draguljev" (Hazard, Asensio, Isco, Vinicius...) , ter poniznih sodniških "zmagah", je zdaj Perez tisti ki bo skupaj z podkupljenimi sodniki Lahozom, Gonzalesom, Hernanezom, Gil Manzanom, , Carlosom del Cerro Grandejem in VAROM odlocal o zadnji in naslednjih kantah Reala v La Ligi ...upam na najboljse za Real ki nujno potrebuje korenite spremembe kar se tiče podkupovanja sodnikov, katerih Realovsko sojenje dobesedno uničuje tako gledanost kot ugled celotne La Lige in španskega nogometa tudi na svetovni, ne samo na Evropski ravni. ..samo tako bodo lahko zaceli loviti stik z ostalimi klubi ki so v tem trenutku pred Realom in veliko vlagajo v prihodnost...ce pri realu kmalu ne bo teh sprememb zna iti še naprej po poteh najbolj osovraženega kluba na svetu in to je za nogomet najslabse..
cripstoned
15. 10. 2020 11.14
-8
mojster laganja samega sebe...ko pride pa do elklasika pa te iste ''napacne'' okrepitve poskrbijo da se skrijes pa ceprav je barcelona tista ki ima 15igralcev v polju...na koncu sezone pa seveda pravtako v jok in omenjati sodnike pa ceprav so ti regularno dosodili penale za real z izjemo tistega na zadnji tekmi sezone...ampak kot vedno hejter to je vas problem...mi smo tu zaradi real madrida in spostujemo barcelono...hejteri ste tu pravtako z aradi real madrida in barcelone le da vi pljuvate po realu in uporabljate barco samo za krinko...ko bo odsel messi pa hop na drugi klub tako kot si to storil l.2006 ali l.2009....
Kollerik
15. 10. 2020 11.49
+3
blablabla, sramota da navijaš za belo korupcijo
borut30
15. 10. 2020 12.06
-5
Kollerik, žal je tako, da je Barca zašla s poti uspehov. Lahko se še tako tolažimo/tolažite, sama organizacija je zašla in zabredla do platfona. Če glih primerjaš Real vs. Barcelona v zadnjih letih....sej nisi "butl", za katerega se sicer velikokrat tudi predstavljaš, ampak če uporabiš vsaj malo zdrave logike in dejstev, boš hitro uvidel...da je med tema dvema kluboma velika razlika v urejenosti kluba. Real deluje veliko bolj transparentno in "pametno", Perez ima škarje in platno in ja, je uspel klub nekako stabilizirati. Barcelona deluje ravno obratno; nezadovoljstvo med igralci, med funkcionarji, trenerji, velike izgube in rdeče številke. Potrebna bi bila totalna reorganizacija kluba, ki pa (vsaj jaz je ne vidim) še ni na obzorju. Zna se zgoditi totalen kolaps, če se hitri ne zganejo. Podobnost z nekaterimi Italijanskimi in Angleškimi klubi v kratki preteklosti. Lej, ne pišem, da hejtam, samo uporabljam zdravo kmečko pamet, čeprav nisem kmet. Zdej, če je tebi vse uredu v klubu, da rastejo rožice in se cedi med.....super. Potemtakem se o tem ne moreva pogovarjati.
Kollerik
15. 10. 2020 13.10
+1
Doma v La Ligi je bila ogoljufana s strani perezovih sodnikov za naslov in jo še naprej goljufajo, v LP se je kljub hudi blamaži proti Bayernu le uspelo prebiti v četrt finale (Real je izpadel v osmini, če si že pozabil). Malo tudi o tem, da se bomo lahko "pogovarjali"
Kollerik
15. 10. 2020 13.26
+2
Borut, do reorganizacije že prišlo. Je pa to še vedno premalo tako dolgo, vse dokler ne bo odšel velik škodljvec in grobar kluba Bartomeu .Kar se tiče zdrave logike, predlagam malce samorefleksije pri nekaterih komentatorjih. Kar pa se Barce tiče... pod Koemanom raste in se krepi. Ko bi se le sodilo v La Ligi, kot je treba.
Kollerik
15. 10. 2020 13.26
-1
cripstoned
15. 10. 2020 13.35
-8
borut ne trudi se razlagati kolleriku ker vsi vemo kdo in kaj je...zakaj ga ni bilo po elklasiku da bi pokomentiral sojenje? takrat je bil tiho kot vedno ko se sodi v korist barcelone pa ceprav je elklasiko edina najvecja kraja v lanski sezoni ...real je bil pokraden nato se proti betisu in sociedadu ampak vseeno nismo jamrali cez sodnike...real madrid 2 sezoni po ronaldu je nadigral barco v vseh segmentih igre na obeh tekmah kljub temu da je barca imela messija in se 14 ostalih igralcev v polju....to je lep prikaz kako je napredoval real...da o mladenicih reala niti ne zacnem...asensio, vini, curtois, casemiro, mendy, valverde, rodrygo so dolgorocni nacrti zidana ki ze kazejo kaj in kako...ko se jim pridruzi se mbappe bo spet evropa nasa...hejteri bodo pa omenjali vse ostalo samo kvalitete reala ne bodo priznali...in tako bo vecno...mi se veselimo oni jokajo in sovrazijo...
denis pohoric
15. 10. 2020 13.59
+5
zdaj je barca kriva, kaksne drese jim je nike dostavil...
denis pohoric
15. 10. 2020 13.59
+6
govora o dresih, cripsi o vsem drugem...vsa cast
stoj?kov
15. 10. 2020 14.35
+6
po vseh letih blamaž ki jih je real doživel od Barce ga je treba zastopiti,potalaš minus in greš dalje,naj ima še naprej samogovore...
Kollerik
15. 10. 2020 16.26
+2
Crips koliko krat ti še morem napisat, da je Real res doživel krivico vglede sojenja na El classicu, kar sem tudi napisal tedaj, nič se nisem skrival, to ni res! Tedaj sem tudi napisal, da je na prvi tekmi na Camp Nou celo "moralo" biti neodločeno zaradi hude napetosti in neredov-protestov v vezi z Katalonsko samostojnostjo zunaj igrišča. Pa si ti to fino in lepo takoj potem to povzel od mene in to trditev ponavljal naprej kot, da je to tvoja lastna ugotovitev. Tudi tega se zelo dobro spomnem! In ti boš zdaj na podlagi dveh-treh krivic, ki so se glede sojenja zgodile Realu, enostavno kompenziral vse tiste neupravičeno in v korist Reala dosojene penale in ne vem kaj še, ter hkrati še ne vem koliko "sodniških napak" (od katerih so bile nekatere prav neverjetne) v škodo Barce????
samomojemnenje
15. 10. 2020 18.13
+4
Kollerik, dejstvo je takšno, da on vedno prezre, ko mu napišeš resnico in potem čez čas jovo na novo ponavlja ene in iste zadeve do onemoglosti. Pa saj se mu že vsi smejijo, ko nabija s 15timi igralci v polju in podobne nebuloze.
Brgolino
15. 10. 2020 18.22
+5
Cripstoned je najvecji podhmuljeni hejter barce...seveda tu pa tam napise da jo spostuje ampak zeli ji vse najslabse in izkoristi vsako priloznost da tolce po njej in nabija ene in iste stvari...zaveda se namrec da tudi real ni vec taksen klub kot je bil in strahopetci pac napadajo druge ko jim trda prede...😉 ce je slucajno kaksen nov na forumu
Brgolino
15. 10. 2020 19.38
+3
Samo...zal se gresta crispstoned in kolerik neko vojno,nam navijacem pa ni vseeno ko te nabluze piseta...oba bi se lahka malo umirila
cripstoned
16. 10. 2020 10.01
-5
hejteri ne morete proti meni... za vas sem tata mata te igre... saj veste kdo se vedno zadnji smeje... vse kar lahko povem je da spet komaj cakam elklasiko in potrditev 1.mesta...sprijaznite se real madrid bo spet pobral kanto vi pa boste spet lajali o sodnikih... pa ceprav je navijac barce zadnja oseba na tej zemlji ki lahko omenja sodnike...
cripstoned
16. 10. 2020 11.17
-5
ups navijaci..vi to niste ker vam je bolj pomemben neuspeh real madrida kot pa uspeh barce...lep primer lani...vi ste samo hejteri reala...nekam dolgo vas ni bilo od lanskega elklasika pa do junija kjer vas je napredovanje proti napoliju prineslo nazaj...pa napredovanje citya proti realu tudi...potem pa se je zgodil bayern in vi spet o realu..ahahahaha kaksni kompleksi do najvecjih...
samomojemnenje
16. 10. 2020 13.38
+7
Brgolino
16. 10. 2020 15.44
+7
Kripsi kolko vem si bil povabljen v skupino la liga slovenija pa si pusiko stisno...tam smo navijaci reala in barce pa noben nabluz ne pise...ti se pa anonimno preseravas po forumu😆😆😆
Brgolino
16. 10. 2020 15.45
+7
La liga fans slovenije na facebooku...vabljeni vsi ki znate normalno komentirati