Nogomet

Triglav do konca sezone vendarle na domačem stadionu

Kranj, 09. 06. 2020 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Triglava bodo kljub drugačnim napovedim domače tekme do konca sezone Prve lige Telekom Slovenije igrali na domačem stadionu v Kranju, so sporočili iz kluba.

Nogometaši Triglava (na fotografiji) proslavljajo zadetek v Ljudskem vrtu.
Nogometaši Triglava (na fotografiji) proslavljajo zadetek v Ljudskem vrtu. FOTO: Miro Majcen
Potem ko je z nogometnim prvoligašem Rudarjem iz Velenja pogodbo podaljšal vratar Matej Radan, so iz kluba sporočili, da jim je zvestobo podaljšal še en dolgoletni član Leon Črnčič. Tudi on bo v Velenju še eno leto. "Vesel sem, da smo se s klubom dogovorili za sodelovanje in da ostajam v Velenju. Zavedamo se, da je za nami težka in slaba sezona, ampak vsi v klubu verjamemo, da prihajajo boljši časi! Zelo pomembno je, da bomo v teh težkih trenutkih zgradili dobro in pozitivno zgodbo in si povrnili zaupanje gledalcev in celotnega mesta," je za spletno stran kluba povedal Črnčič. Rudar je v prvoligaški konkurenci po 26 krogih še brez zmage in trdno na zadnjem mestu lestvice ter mu grozi izpad v drugo ligo. Velenjčane sicer v petek čaka tekma 27. kroga, gostili bodo Bravo.

Predvidena gradbena dela, ki jih bodo izvajali na osrednjem kranjskem športnem objektu, bodo vseeno potekala, a sta klub in Zavod za šport Kranj podrobnosti procesa uskladila tako, da ta ne bo onemogočal igranja prvenstvenih tekem, pravijo pri Triglavu.

"To je odlična novica, zahvala pa gre vsem, ki so se do zadnjega borili za to, da bomo lahko tekme igrali na domačem stadionu. V prvi vrsti je veliko delo opravil predsednik Beno Fekonja, ki je energijo vlagal v rešitev položaja, v ozadju pa je nenehno deloval v smeri, da tekme odigramo doma, kar mu je naposled tudi uspelo. Zdaj bomo vsi v enakopravnem položaju, igrišče bo dalo odgovore na vsa vprašanja, česar se močno veselimo," meni športni direktor Siniša Brkić.

Sprva so iz Kranja sporočili, da bodo domače tekme zaradi obnove atletske steze igrali na Brdu pri Kranju, v Stožicah in v Ljudskem vrtu, pozneje pa so v javnost prišle informacije, da bo Triglavov začasni dom Nova Gorica. Toda zdaj je jasno, da bodo tekme igrali kar doma.

Prvo bodo Gorenjci igrali že v petek, ko bodo v 27. krogu gostili Domžale. Tekmeca sta na osmem oziroma devetem mestu lestvice, loči pa ju vsega točka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
09. 06. 2020 13.57
+5
Odlična novica. Gremo fantje pogumno naprej v nove zmage.