Nogomet

Trije nogometaši Leicester Cityja v samoizolaciji, okužba tudi pri Sampdorii

Leicester, 12. 03. 2020 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko so kazali znake okužbe, so trije nogometaši angleškega premierligaša Leicester Cityja odšli v samoizolacijo. Trener Brendan Rodgers je informacijo potrdil na novinarski konferenci, a imen ni razkril.

Trener Brendan Rodgers (v sredini) je medijem razkril najnovejše informacije.
Trener Brendan Rodgers (v sredini) je medijem razkril najnovejše informacije. FOTO: AP

Trener angleškega premierligaškega kluba Leicester City, Brendan Rodgers, je pred naslednjo prvenstveno preizkušnjo z londonskim Watfordom potrdil, da je njegov klub "sledil postopkom" in zaradi kazanja znakov okužbe tri nogometaše "ločil od preostanka ekipe". Nahajali naj bi se v samoizolaciji. Trenutno tretjeuvrščeno ekipo otoške Premier League, ki se ji sodeč po pogledu na lestvico obeta ponovno igranje v skupinskem delu Lige prvakov, v soboto čaka gostovanje v Londonu, a je zdaj tekma in s tem tudi nadaljevanje sezone podobno kot v večjem delu Evrope pod velikim vprašajem.

"Nekaj igralcev je kazalo simptome in znake. Škoda bi bilo (če bi tekmo z Watfordom prestavili, op. a.), a zdravje ljudi je v vsem skupaj najpomembnejše," je medijem povedal Rodgers. "Če bi tekmo lahko igrali za zaprtimi vrati? V tej igri se vse vrti okoli igralcev in navijačev, če pa enega od teh ni tam, potem, jasno, vse skupaj ni enako," je dodal.

Z novim koronavirusom okužen tudi Gabbiadini
Simptomi omenjenih nogometašev naj ne bi izpolnjevali vseh pogojev za testiranje na koronavirus, njihovo zdravstveno stanje pa bodo še naprej podrobno spremljali. Juventus je v sredo zvečer potrdil, da je bil na testu pozitiven branilec Daniele Rugani, medtem ko so že prestavili tekme v najmočnejših ligah v Španiji in Italiji. V Premier League so zaenkrat prestavili le sredin obračun Manchester Cityja in Arsenala, potem ko je bilo več nogometašev "topničarjev" nedavno v stiku z lastnikom grškega Olympiakosa Evangelosom Marinakisom. Marinakis je potrdil, da se je okužil s koronavirusom, zato je več članov londonskega kluba v teh dneh prav tako v samoizolaciji.

Manolo Gabbiadini, napadalec prvoligaša Sampdorie iz Genove, je drugi nogometaš v elitni italijanski ligi, ki je okužen z novim koronavirusom. Vest so potrdili tudi v klubu. Osemindvajsetletnik, ki je zbral nekaj nastopov tudi za reprezentanco, je sicer v karieri igral še za Atalanto, Cittadello, Bologno, Napoli in Southampton. Zaradi pandemije novega koronavirusa je sicer italijansko nogometno prvenstvo prekinjeno vsaj do 3. aprila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.