Nogomet

Tuchel do prve zmage pri Chelseaju, poraz Tottenhama

London, 31. 01. 2021 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
2

Chelsea je z 2:0 premagal zasedbo Burnleyja, izpostaviti velja, da je bila to prva zmaga nemškega trenerja Thomasa Tuchla na klopi Londončanov. Oba gola sta dosegla španska nogometaša, Cesar Azpilicueta in Marcos Alonso. Leeds United je v gosteh premagal Leicester (1:3), West Ham je izgubil proti Liverpoolu (1:3), podobna je bila tudi usoda Tottenhama na gostovanju pri Brightonu (1:0).

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel FOTO: AP

Thomas Tuchel je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Edouard Mendy, Cesar Azpilicueta, Antonio Rudiger, Thiago Silva, Marcos Alonso, Jorginho, Mateo Kovacic, Mason Mount, Callum Hudson-Odoi, Tammy Abraham in Timo Werner.

Pomembna zmaga za samozavest moštva po slovesu Franka Lamparda, Chelsea je zmagal z 2:0, gola sta dosegla Cesar Azpilicueta in Marcos Alonso. Alonso je v angleškem prvenstvu nastopil sploh prvič po lanskem septembru in zagotovil zmago, potem ko je v 84. minuti spravil žogo mimo vratarja Nicka Popa. Tuchel je Kaija Havertza pustil na klopi in ga je v igro poslal šele v zadnjih desetih minutah tekme. Chelsea je bil z izjemo samega začetka precej boljši tekmec, glede na priložnosti bi bila lahko njegova zmaga še višja. V 40. minuti ga je v vodstvo popeljal Azpilicueta, v drugem delu, v katerem je Callum Hudson-Odoi zadel tudi okvir vrat, je vodstvo povišal  Alonso, v 84. minuti je na prsih lepo sprejel podajo Christiana Pulisica in z natančnim strelom zatresel mrežo.

Chelsea je na sedmem mestu lestvice, 11 točk zaostaja za vodilnim Manchester Cityjem.

Statistika tekme Chelsea – Burnley
Statistika tekme Chelsea – Burnley FOTO: Sofascore.com

Leicester je imel možnost, da se z domačo zmago proti Leedsu zavihti na drugo mesto prvenstvene razpredelnice angleške nogometne lige. A so na domačem igrišču doživeli poraz, gostje iz Leedsa so slavili z izidom 3:1. Po prvem polčasu je bil izid izenačen (1:1). Brez poškodovanega Jamiea Vardyja Leicester očitno ni ista ekipa, kot je z njim. 

Domači so povedli v 13. minuti, ko je po protinapadu in izmenjavi žoge z Jamesom Maddisonom v polno zadel Harvey Barnes, vendar so gosti ekspresno vrnili udarec, podobno akcijo kot pri golu Leicestra je zaključil Stuart Dallas le dve minuti kasneje. Podal mu je Patrick Bamford, ki je v drugem delu postal junak tekme. Najprej je z lepim udarcem v nasprotni kot vratarja Kasperja Schmeichla svojo ekipo popeljal v vodstvo v 70. minuti, nato pa še asistiral Jacku Harrisonu za končni izid v 84. minuti.

V Londonu je Liverpool s 3:1 premagal West Ham United in zaostanek redsov za drugouvrščenim Manchester Unitedom je le še točka. V prvem polčasu so imeli varovanci Jürgena Kloppa terensko premoč, a veliko nevarnih akcij niso izpeljali, enako velja za West Ham. V drugem delu pa se je odprlo tudi strelcem, predvsem Mohamedu Salahu

Egipčan je prvi premagal vratarja Lukasza Fabianskega v 57. minuti, dobrih deset minut pozneje je vodstvo svoje ekipe podvojil. V 66. minuti je po protinapadu in podaji Xherdana Shaqirija z desno nogo sprejel žogo, z levo pa jo mimo vratarja poslal v mrežo. V 84. minuti je bil uspešen še Georginio Wijnaldum, ki je po podaji Roberta Firmina zadel za 3:0. Končni 3:1 je postavil Craig Dawson v 87. minuti.

Statistika tekme West Ham - Liverpool
Statistika tekme West Ham - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Poti iz krize pa ne najde Tottenham. Na gostovanju pri Brightonu je bil brez poškodovanega Harryja Kana povsem nebogljen in je lahko zadovoljen, da je izgubil samo z 0:1. Domači so imeli celo vrsto lepih priložnosti, a je goste reševal vratar Hugo Lloris. Brighton, ki je blizu nevarnim "vodam" za obstanek, je dosegel gol, ki je zadoščal za tri točke, saj spursi niso zatresli mreže. 

Že pred golom je Brighton prek Pascala Grossa zadel vratnico. Nekaj minut pozneje je Nemec spet opozoril nase, z desne strani je v sredini z natančno podajo našel Leandra Trossarda, ki je žogo poslal v mrežo. Varovanci Joseja Mourinha so bili nekoliko nevarnejši le v zadnjem delu tekme, najbližje zadetku pa so bili v 75. minuti, ko se je po strelu Viniciusa izkazal vratar Robert Sanchez.

Koronavirus pasica november

Izidi:
Chelsea – Burnley 2:0 (1:0)
Azpilicueta 40., Alonso 84.

Leicester City - Leeds United 1:3 (1:1)
Barbes 13.; Dallas 15., Bamford 70., Harrison 84.

West Ham - Liverpool 1:3 (0:0)
Dawson 87.; Salah 57., 68., Wijnaldum 84.

Brighton - Tottenham 1:0 (1:0)
Trossard 17.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Wolfman
01. 02. 2021 13.43
+3
Zelo pomembna tekma za Tottenham, Maurinho je pa praktično povsem izvisel v taktičnem smislu.
Sortegilio
31. 01. 2021 17.17
+2
Lepa zmaga modrih, pri katerih je najbolj izstopal Hudson Odoi.