Nogomet

Tuchel ne dopušča zamujanja: Mbappe vstopil s klopi in zatresel mrežo

Pariz, 29. 10. 2018 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kazenske metode Thomasa Tuchela se očitno obrestujejo. Na zadnjem gostovanju v Marseilleu, so Parižani, tudi po zaslugi Kyliana Mbappeja, ki je vstopil s klopi, vknjižili nove tri točke. In zakaj je mladi francoski reprezentant, sicer redni član začetne enajsterice, v igro vstopil šele v 62. minuti?

Mladi francoski dragulj Kylian Mbappe, ki je nase opozoril že za časa branjena grba nogometnega kluba Monaco, ima v prvi enajsterici PSG praktično zagotovljeno mesto, a očitno temu le ni vedno tako. Potem, ko je 19-letnik skupaj z Adrienom Rabiotom zamudil na sestanek pred tekmo, se je Thomas Tuchel odločil fanta kaznovati in ju posadil na klop.

"Ekipa je potrebovala zmago. Dobro moštvo ve, kdaj se lahko zanese na enega izmed vodij, Tokrat sem jaz prevzel odgovornost," je zatrdil Mbappe.
"Ekipa je potrebovala zmago. Dobro moštvo ve, kdaj se lahko zanese na enega izmed vodij, Tokrat sem jaz prevzel odgovornost," je zatrdil Mbappe. FOTO: AP

A očitno je kaj kmalu sprevidel svojo napako in v 62. minuti je Mbappe vstopil kot zamenjava Maxima Choupa-Motinga, tri minute kasneje pa se je Francoz že vpisal med strelce in povedel Parižane v vodstvo. Drugi zadetek je v sodnikovem podaljšku za končnih 0:2 vpisal Julian Draxler. "Seveda sem bil razburjen. Kylian in Adrien sta začetek tekme spremljala s klopi zaradi disciplinskih razlogov. Ne moraš zamuditi na te vrste sestanek, jaz pa ne moram kaznovati celotne ekipe zato, ker en sam nogometaš zamuja. Ekipa je vedno pred posameznikom, vedno je bilo tako," je zagotovil nemški nogometni strokovnjak, ki nad odzivom Francoza ni bil presenečen: "Z zadetkom se je Kylian odzval v pravi smeri, to smo od njega tudi pričakovali. Kakorkoli že, ne maram igrati brez njega. Prav sovražim, da ga ne morem uvrstiti v začetno enajsterico."

Neymar izrazil nezadovoljstvo nad obnašanjem navijačev

Tudi brazilski nogometni virtuoz Neymar se strinja s tem, da je potrebno spoštovati urnike, zato je pozdravil potezo Tuchela, na zmago v Marseillu pa gleda s kančkom grenkobe. Navijači nad njegovo predstavo niso bili navdušeni, zato so vanj vrgli tudi nekaj predmetov, ki so končali na zelenici. "Težko je bilo izvajati kote. To je pomanjkanje spoštovanja. Liga se mora odzvati, saj se kaj takega ne sme nadaljevati. Vame so vrgli celo steklenico, ki bi me lahko porezala," je bil zgrožen Neymar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.