Nogomet

Guingamp šokiral PSG in mu zadal prvi poraz po 49 tekmah

Pariz, 10. 01. 2019 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paris Saint-Germain je hitro ostal brez možnosti za francosko trojno krono, potem ko ga je v sredo zvečer iz ligaškega pokala izločil Guingamp (1:2). Trener Parižanov, ki se bodo v osmini finala Lige prvakov pomerili z Manchester Unitedom, Thomas Tuchel, je namignil na pomanjkanje okrepitev.

Trener PSG Thomas Tuchel.
Trener PSG Thomas Tuchel. FOTO: AP
Neverjetno tekmo so spremljali navijači v Monaku, kjer je ekipa Thierryja Henryja izločila Rennes po "loteriji" enajstmetrovk, v kateri so nogometaši izvedli kar 22 strelov. Odločil je gol rezervnega Monacovega vratarja, 20-letnega Loica Badiashileja.

Trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel je po nepričakovanem porazu z Guingampom izjavil, da spodrsljaj ne bo vplival na poteze vodstva v januarskem prestopnem roku. Po mnenju nemškega stratega PSG kljub rekordnim odškodninam v zadnjih sezonah še vedno potrebuje okrepitve, potem ko so branilci državnega naslova pred svojimi navijači zapravilo vodstvo z 1:0 in na koncu izgubili z 1:2.

Vrhunci tekme PSG Guingamp:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neymar jr. je zabil enega redkih golov z glavo na stadionu Park princev, Yeni Ngbakoto in Marcus Thuram, sin dolgoletnega reprezentančnega branilca Liliana Thurama, pa sta izkoristila dve od skupno treh enajstmetrovk za svoje moštvo, ki je slavilo eno najbolj presenetljivih zmag zadnjih let. S tem se je končal niz 49 tekem brez poraza Parižanov v domačih tekmovanjih (tako ligaških kot pokalnih), tudi njihov zadnji poraz se jim je pripetil v francoskem pokalu (z identičnim izidom 1:2 je bil od PSG takrat boljši Montpellier), ki ga je, še bolj neverjetno, takrat osvojil ravno tokratni krvnik ekipe iz francoske prestolnice Guingamp.

Tuchel: Realu, Barceloni ali Bayernu tega ne bi piskali v stotih letih
"Ni nam bilo treba izgubiti, da bi spoznali, da se moramo okrepiti," je po prvem porazu v francoskem pokalu po letu 2014 dejal Tuchel. "Preveč smo bili samozavestni. Težko je, ko izgubiš po treh enajstmetrovkah, tudi čudno je. Jezen sem na drugo, to ni enajstmetrovka, preprosto nemogoče! Niti v stotih letih ti v Realu, Barceloni ali Bayernu ne bi piskali treh enajstmetrovk. Izgubili smo priložnost za trofejo, to je za nas boleč udarec. So reči, na katerih moramo delati. Skozi tekmo smo bili preveč sproščeni."

Lepši je pogled na ligaško lestvico, kjer PSG po 19 krogih več kot zanesljivo vodi. Zaradi prestavljenih tekem, v Parizu ob številnih protestih že nekaj časa vlada obsedno stanje, imajo udeleženci osmine finala letošnje sezone Lige prvakov že dve tekmi manj od tekmecev, a brez poraza vodijo za 13 točk pred trenutno prvim zasledovalcem Lillom.

Zadnja enajstmetrovka na tekmi AS Monaco ‒ Rennes:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
10. 01. 2019 16.09
+11
To je francoska liga in poraz najboljšega kluba . Da ti nekdo oziroma ekipa na zadnjem mestu francoske lige vzame skalp pred svojimi gledalci ,je pa res velika sramota .