Nogomet

Tuchel priznal: Malce sem jezen, menjave pa so moja odgovornost

London, 13. 05. 2021 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je naredil kar sedem sprememb v začetni postavi Chelseaja za mestni derbi z Arsenalom, je trener Thomas Tuchel prevzel odgovornost za poraz s "topničarji" na domači zelenici (0:1).

Tuchel (na fotografiji) z rojakom in napadalcem Kaijem Havertzom med derbijem z Arsenalom.
Tuchel (na fotografiji) z rojakom in napadalcem Kaijem Havertzom med derbijem z Arsenalom. FOTO: AP
Finalno tekmo sezone 2020/21 v Ligi prvakov boste lahko pospremili samo na POP TV in VOYO, in sicer v soboto, 29. maja, ob 20. uri. Na prizorišču bo tudi naša ekipa.

Po tem, ko je Thomas Tuchel s Chelseajem minuli konec tedna slavil navdušujočo zmago na ligaškem gostovanju pri Manchester Cityju (2:1), s katerim se bodo Londončani pomerili tudi v velikem finalu Lige prvakov, je bila sredina predstava ekipe iz zahodnega dela prestolnice precej slabša. Arsenal je bil vnovič boljši od mestnih tekmecev, potem ko je Tuchel pred prihajajočim finalom pokala FA z Leicester Cityjem zamenjal kar sedem igralcev, ki so začeli omenjeno tekmo z zdaj že okronanimi državnimi prvaki.

Dvoboj na Stamford Bridgeu je odločila napaka vezista Jorginha, zmagoviti zadetek pa je dosegel Emile Smith-Rowe že po vsega 16 minutah igre. Chelsea je sicer prevladoval v posesti in do konca tekme dvakrat zatresel okvir vrat "topničarjev", a poraza, šele tretjega v vseh tekmovanjih pod taktirko Tuchla, ni uspel preprečiti. Zahodni Londončani so s 64 točkami sicer ostali četrti, a je njihov poraz odprl vrata tekmecem, ki še upajo na preboj v skupinski del Lige prvakov. Tega si lahko Chelsea seveda pribori tudi z zmago v majskem finalu.

Statistika tekme Chelsea - Arsenal.
Statistika tekme Chelsea - Arsenal. FOTO: Sofascore.com

'Nisem vedel, kaj se bo zgodilo'
"Malce sem jezen, ker smo naredili toliko menjav, a to je moja odgovornost," je po tekmi dejal Tuchel. "Nisem preveč zadovoljen s končno postavo, a nisem vedel, kaj se bo zgodilo, danes nisem imel občutka, da smo to mi, kot ga imam po navadi. Ne moremo pa pričakovati, da bomo dobivali tekme, če nismo stoodstotno z glavo pri stvari. Nisem zadovoljen s tem, kar sem videl, nosim svoj del odgovornosti, ker sem izbral začetno postavo, a predstava je bila, kakršna je bila." 

To je bil celo prvi "dvojček" ligaških zmag Arsenala nad Chelseajem v zadnjih 17 letih, ki je ekipi iz severnega Londona, ki jo vodi nekdanji pomočnik Josepa Guardiole pri Manchester Cityju, Mikel Arteta, pomagal v lovu na vozovnice za preboj v Ligo Evropa. Chelsea na lestvici lovita mestni tekmec West Ham United in padli prvak Liverpool, ki bi v primeru zmag na zaostalih obračunih zaostanek za modrimi zmanjšal na vsega točko.

"Skoraj ves drugi polčas nismo prišli do strela. Morda smo si to zaslužili, nekaj se bomo naučili," je še obljubil Tuchel. Chelsea pred zaključkom ligaške sezone čaka še finale pokala FA (15. maja na Wembleyju), po koncu nastopov v Premier League, kjer jih čakata težki preizkušnji proti Leicestru doma in Aston Villi v gosteh, pa še veliki finale Lige prvakov v Portu.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Martin25
13. 05. 2021 17.10
+3
Hvala da ste mi pokvarli stavni listek🤣🤣🤣🤣