Nogomet

Tuchel samozavestno proti Cityju: Dobro vem, kaj lahko pričakujem

Manchester , 11. 04. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že uvodni dan četrtfinalnih bojev Lige prvakov bo postregel s pravo poslastico. Udarila se bosta po mnenju stavnic prva favorita za naslov prvaka Manchester City in Bayern München. To bo prvi resnejši test za Thomasa Tuchla, odkar je konec marca prevzel vodenje Bavarcev. "Bil sem v Angliji in dobro vem, kaj lahko pričakujem," obračun na Etihadu samozavestno pričakuje nekdanji trener Chelseaja. Prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30 dalje.

Thomas Tuchel je Pepa Guardiolo ugnal na doslej najpomembnejši tekmi svoje kariere.
Thomas Tuchel je Pepa Guardiolo ugnal na doslej najpomembnejši tekmi svoje kariere. FOTO: AP

Kot se za obračun za uvrstitev med štiri najboljše v Evropi spodobi, bo nocoj zelenica na Etihadu polna zvezdnikov svetovnega kova. A zdi se, da sta jim – vsaj pred srečanjem – šov ukradla trenerja obeh klubov Pep Guardiola in Thomas Tuchel

Njuni karieri sta močno prepleteni. Na desetih medsebojnih tekmah je uspešnejši Španec s šestimi zmagami, medtem ko jih je Nemec zbral tri. Kljub temu pa ima Tuchel na medsebojne obračune zagotovo lepše spomine, saj je Guardiolo s Chelseajem ugnal v finalu Lige prvakov pred dvema sezonama. V Portu je bilo 1:0 v korist Londončanov.

49-letnik je sedaj odločen, da ta uspeh ponovi in že v četrtfinalu poskrbi, da bo Manchester City tudi letos ostal brez tako želene evropske krone. "Pepove ekipe so od vedno gojile edinstven način igranja. Skušali bomo najti način, da se jim zoperstavimo tako v posesti kot brez nje. Za uspeh bomo potrebovali popolno predstavo," je na ponedeljkovi novinarski konferenci previdno povedal Tuchel. 

"Zadnjih nekaj tednov jih podrobno spremljamo. Tukaj v Angliji sem že bil trener in dobro vem, kaj lahko pričakujem od Cityja. Želimo jim preprečiti nadzorovanje tekme," je delček recepta za uspeh, ki ga je stkal z bavarskim strokovnim štabom, razkril nekdanji trener Mainza, Borussie Dortmund in Chelseaja. 

V napadu Bavarcev bo priložnost najverjetneje dobil Serge Gnabry.
V napadu Bavarcev bo priložnost najverjetneje dobil Serge Gnabry. FOTO: AP

Choupo-Motinga bodo pogrešali tudi v obrambi

Tuchlu pred srečanjem v modrem delu Manchestra kar nekaj težav povzroča poškodba napadalca Erica Maxima Choupo-Motinga, ki še ni okreval po težavah s kolenom. Namesto njega bo v konici napada najverjetneje začel Serge Gnabry. "Ni razloga, da Serge ne bi mogel igrati na položaju devetke. Morda nima višine, ampak enako velja za Thomasa Müllerja in Sadia Maneja. Choupa pa bomo zagotovo pogrešali, sploh pri branjenju prekinitev," je nekaj kart že razkril trener gostov. 

Načrt za uspeh? Preprečiti Haalandu, da bi prihajal do uporabnih žog

Ena glavnih nalog, ki jih bo za uspeh moral izpolniti Bayern, je zaustaviti Erlinga Haalanda. Neverjetni Norvežan je v tej sezoni za meščane zabil že 44 zadetkov, vključno s petimi na povratni tekmi osmine finala proti RB Leipzigu. Osrednji branilec gostov Matthijs de Ligt je zato izpostavil način, s katerim bi omejili 22-letnega 'golgeterja'. "Zagotovo nas čaka izjemno zahtevna tekma. Pomembno bo, da bo naša obramba dobro organizirana. Haaland je fantastičen napadalec, ampak tudi njemu bo težko, če Cityju preprečimo distribucijo in ne bo dobival veliko uporabnih žog." 

Liga prvakov: Manchester City - Bayern

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
11. 04. 2023 10.56
+3
BAYERN, MIA SAN MIA.