Nogomet

Tuchla odnesel poraz z zagrebškim Dinamom

London, 07. 09. 2022 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V., Ž.K.
Komentarji
9

Thomas Tuchel ni več trener angleškega nogometnega velikana Chelseaja, so potrdili Londončani. Za 49-letnega nemškega nogometnega strokovnjaka je bil usoden torkov poraz zasedbe s Stamford Bridgea proti zagrebškemu Dinamu z 0:1 v Zagrebu v skupinskem delu Lige prvakov.

Iz Chelseaja so v skopem sporočilu potrdili, da so se razšli z dozdajšnjim strategom članskega moštva Thomasom Tuchlom. Nemec se je na londonsko klop usedel januarja 2021 in zasedbo popeljal do naslova zmagovalcev evropske Lige prvakov istega leta.

S trenerjem so nato podaljšali pogodbo do poletja 2024. Nekdanji trener Borussie iz Dortmunda in pariškega PSG je na trenerskem mestu zamenjal klubsko ikono Franka Lamparda in ekipo v prvenstvu popeljal z devetega na četrto mesto, s čimer se je ekipa vnovič uvrstila v Uefino Ligo prvakov.

"V imenu vseh bi se klub rad pisno zahvalil Thomasu in njegovemu osebju za vsa njihova prizadevanja v času, ko so bili v klubu. Thomas bo upravičeno imel mesto v zgodovini Chelseaja, potem ko je v svojem času tukaj osvojil Ligo prvakov, evropski Superpokal in svetovno klubsko prvenstvo," je zapisano v izjavi.

Ugledni nemški nogometni strokovnjak Thomas Tuchel ni več trener londonskega Chelseaja.
Ugledni nemški nogometni strokovnjak Thomas Tuchel ni več trener londonskega Chelseaja. FOTO: AP

Trenerska zamenjava se je zgodila tri mesece po tem, ko je londonski klub, ki ga je vodil ruski milijarder Roman Abramovič, lastniško prevzela skupina na čelu z ameriškim poslovnežem Toddom Boehlyjem. "Novi lastniki menijo, da je pravi čas za prehod," so še zapisali.

"Trenerski štab Chelseaja bo prevzel vodenje ekipe za treninge in pripravo na prihajajoče tekme, saj se klub hitro premika k imenovanju novega glavnega trenerja. Dokler ne bo imenovan novi glavni trener, ne bo več komentarjev," so sklenili.

Chelsea je po treh zmagah, enem remiju in dveh porazih na uvodnih šestih tekmah šesti na lestvici angleške Premier lige. Tuchel je drugi trener Premier lige, ki so ga odpustili v tej sezoni. Bournemouth je prejšnji teden odpustil Scotta Parkerja.

Kdo bo nadomesti Tuchla zaenkrat še ni znano, po poročanju angleških medijev pa naj bi bili kandidati trije: Maurico Pochettino, Zinedine Zidane in Graham Potter. Najbolj resno se je novo vodstvo ogrelo prav za Potterja, ki zadnje tri leta uspešno vodi angleškega prvoligaša Brighton & Hove Albion. 47-letni Anglež naj bi po poročanju Sky Sports-a od trenutnih delodajalcev že dobil dovoljenje za pogovor z vodstvom Chelseaja, s katerim naj bi se sestal še danes.

Graham Potter
Graham Potter FOTO: AP

Tudi Kampl po blamaži ostal brez trenerja

Nemška nogometna ekipa RB Leipzig, kjer igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, je prekinila sodelovanje s trenerjem Domenicom Tedescom po porazu z 1:4 proti proti Šahtarju iz Donecka v torek v ligi prvakov. "Tudi pomočnika trenerja Andreas Hinkel in Max Urwantschky sta zapustila klub," so dodali v nemškem prvoligašu in napovedali, da bodo kmalu sporočili imena novega strokovnega štaba. Tedesco je lani ekipo popeljal do naslova nemškega pokalnega zmagovalca, kar je bila prva pomembna lovorika v zgodovini kluba. Poraz proti ukrajinski ekipi pa je bil le eden v seriji slabših izidov v zadnjem obdobju, ki se je začel s porazom v nemškem superpokalu proti Bayernu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi favorit za novega trenerja rdečih bikov je Marco Rose, ki ga je Borussia Dortmund odpustila konec prejšnje sezone.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Draksler
08. 09. 2022 09.34
270 miljonov za okrepitve..in nov trener bo rekel...te okrepitve so slabe..halllo..gremo nove nakupe.,.te pa na posojo...norrro...kuk denarja ma ta liga..neverjetno..270 miljoopv u tri krasne...
Vladimir.Krutov
07. 09. 2022 18.37
+1
Sam si kriv za odpoved....
Iztok Draksler
08. 09. 2022 08.42
+1
Vladimir.Krutov
08. 09. 2022 09.09
+1
David Rak
07. 09. 2022 15.38
-5
Tuchel je doktor za Pepa in Klopa.Še v fuzbalu se vidijo sankcije proti Rusiji.Abramovič je pripeljal klub iz podna na vrh Evrope.
JJdiktator
07. 09. 2022 13.45
+4
zamenjali so vec kot pol ekipe.
Iztok Draksler
08. 09. 2022 09.56
+1
270 miljonov za okrepitve....za preplačane butle....
cripstoned
07. 09. 2022 13.35
+2
hitro so spremenile zadeve pri chelsea...iz prvakov evrope do posmehovanja v evropi...in to v razmaku 2.sezon...jasno zamenjal da se je zamenjal lastnik ampak za trenutno stanje ekipe so krivi igralci in trener ki ne zna uporabiti to kar ima ...zato tuchel odhaja...mislim da bo njegova zamenjava pochettino....
Iztok Draksler
08. 09. 2022 09.57
270 miljonov za nove okrepitve....nov trener bo pa lahko rekel..s tem se ne da delati...a ni skoda denarja...a...no ja v angliji je denarja kukr hoces...