Nogomet

Tuchlovo sporočilo Neymarju: Najtežje te šele čaka

Pariz, 16. 10. 2019 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener pariških nogometašev Thomas Tuchel priznava, da mu je težko pri srcu zaradi odpora najzvestejših privržencev kluba do prvega zvezdnika moštva Neymarja, ki je že večkrat izrazil željo po odhodu iz francoske prestolnice.

Mladi nemški strokovnjak, ki drugo sezono vodi serijskega francoskega državnega prvaka, se je v obširnem intervjuju za britanski The Guardian dotaknil številnih perečih tem, še posebej pa je izpostavil Neymarja in njegove težave z navijači pariškega giganta, ki muhastemu brazilskemu zvezdniku ne odpustijo zadnjih dejanj, ko je minulo poletje na vsak način želel izsiliti odhod iz vrst Paris Saint Germaina.

"Navijači so že na začetku jasno in glasno izrazili svoje mnenje, kar je potrebno spoštovati. Nenazadnje je to njihova legitimna pravica, kar sem pojasnil tudi Neymarju. Ponosni so na svoj klub, zato jim je bilo še toliko težje spremljati poletno sago o njegovem morebitnem odhodu drugam. Dejal sem mu, da je v življenju pač tako, da si sami izbiramo pot, po kateri bomo hodili. Dokler bo del tega kluba, se bo moral soočiti s posledicami svojih dejanj in voditi moštvo do novih uspehov," se je na Neymarjeve težave odzval trener PSG-ja Thomas Tuchel, ki je v nadaljevanju stopil v bran svojemu varovancu.

Thomas Tuchel in Neymar jr. v objemu po eni od lanskih odmevnejših zmag v skupinskem delu lige prvakov nad kasnejšim zmagovalcem Liverpoolom.
Thomas Tuchel in Neymar jr. v objemu po eni od lanskih odmevnejših zmag v skupinskem delu lige prvakov nad kasnejšim zmagovalcem Liverpoolom. FOTO: AP

Odslej kot desna roka
"Neymar kot oseba? Odličen fant je. Z dobrim srcem, malce sramežljiv, čeprav na nogometnem igrišču nemalokrat kaže drugačno podobo. Zelo težko je soditi o nekomu zgolj na podlagi videnega oziroma slišanega v medijih. V enem od zadnjih pogovorov sem mu dal jasno vedeti, da ga v tej sezoni čaka še težja naloga, predvsem pa zahtevnejša vloga znotraj moštva. Pričakujem, da bo skladno s svoji stažem in leti vodil ekipo na igrišču, da bo prevzel več odgovornosti za skupno dobro. Če misli, da je najhuje že mimo, se močno moti. Sam od njega pričakujem zgolj največje stvari," je še pristavil Tuchel. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
16. 10. 2019 14.54
+9
o njem toliko besed o tistih ki res igrajo in zabijajo gole pa nič. osteoporoznik se lahko proti cavaiju di marii in ostalim samo skrije. oni vsaj igrajo ko je on skoz na tleh ali pa na bolniški
monifa1
17. 10. 2019 13.37
+1
Kaj dejansko spremljaš tekme PSG , ali kar na slepo take bedarije strelaš???
ANDRO2004
16. 10. 2019 14.50
+7
Kar si kupil to imaš. Kdo bo kupil tempirano bombo, ki je več časa na ON kot na OFF.