Nogomet

Tudi Borussia ni pozabila Kloppa: On je Muhammad Ali nogometa

Dortmund, 27. 06. 2020 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpool je angleški državni prvak, na tron je zasedbo redsov popeljal trener Jürgen Klopp. Nemca vsi kujejo v zvezde. Tudi pri nekdanjem klubu, ki ga je vodil, Borussii Dortmund, sta mu priznanje izrekla trener in športni direktor tega nemškega prvoligaša.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP

Po 30 letih je Liverpool znova vpisan na seznam klubov, ki so osvojili Premier League. Čakanje je bilo dolgo, a je dosežek nekaj posebnega, tudi zaradi neobičajne sezone. Prekinitev zaradi epidemije koronavirusa ni vzela zaleta redsom, ki so si priigrali takšno prednost, da so sedaj nedosegljivi za tekmece, pa je do zaključka še nekaj tekem. Sedem krogov pred koncem Premier League imajo nedosegljivih 23 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem. Za Liverpool je to 19. naslov angleškega prvaka v klubski zgodovini, nazadnje jim je to uspelo v sezoni 1989/90.

Med zaslužnimi za uspeh je visoko na lestvici šampionski trener Jürgen Klopp, ki je moštvo lani popeljal tudi do naslova Lige prvakov, v finalu so lani porazili Tottenham. Klopp je pred odhodom na Otok, prav tako uspešno, vodil zasedbo dortmundske Borussie. Moštvo je vodil od leta 2008 do 2015, dvakrat je osvojil naslov nemškega prvaka, v Ligi prvakov pa se je uvrstil v finale leta 2013, ko je izgubil v nemškem finalu proti Bayernu (1:2). V Dortmundu je prav tako navijačem, igralcem in vodstvu kluba zlezel pod "kožo". Zato so tudi iz Porurja na njegov račun prišle mnoge čestitke, športni direktor moštva Michael Zorc je dejal: "Čestitke, Jürgen. Ti si največji. Ni zaman, da sem te v zadnjih letih poimenoval za Muhammada Alija nogometa."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi predsednik rumeno-črnih Hans-Joachim Watzke je navdušen: "Ko tako velik klub, kot je Liverpool, po 30 letih osvoji šampionat, vsak navijač ve, kaj to čustveno pomeni. Biti prvak v tako močni ligi, kot je angleška, je nekaj izjemnega. Jürgen je še izpopolnil sistem igre (presing) in ga v Angliji dogradil in BVB družina mu čestita iz vsega srca."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
28. 06. 2020 08.39
+1
Ste pozabili ,da je Liverpool izpadel iz Lige prvakov ,torej s isto ekipo in istim trenerjem . Če igra ekipa dobro je tudi po logiki trener dober in kaj je obratno? Vsaka stvar ima dve plati, dobro in slabo. Enkrat velemojster , drugič kaj?. Na igrišču so samo igralci in ti odločajo o svoji usodi . Lahko je z izvrstnimi igralci biti dober trener .
AS1983
27. 06. 2020 18.46
+1
Jurgen klopp, velemojster, kapo dol za lovorike pri borusiji dortmund in liverpoolu, svaka cast
brezcasni
27. 06. 2020 13.25
+2
vrhunsko,nemško vodstvo -Klopp in mednarodna zasedba vztrajnih nogometašev s srcem pri klubu in ne le pri številkah,te pridejo same po sebi ob odličnih rezultatih..predlansko leto finale lige prvakov,lansko zmaga v ligi prvakov,letos zmaga v angleškem prvenstvu......več se najbrž v Angliji ne da ,kjer vsak lahko potolče vsakega.......
cripstoned
27. 06. 2020 13.07
+2
cestitke kloppu, igralcem in seveda navijacem liverpoola ...letosnje prvenstvo je bilo celotno v znamenju liverpoola ki je ze januarja po mojem mnenju osvojil prvenstvo....upam da bodo tudi naslednjo sezono dvignili kanto anglije...lani liga prvakov letos premier liga...se enkrat cestitke navijacem liverpoola...letos liverpool ni imel konkurence enako kot lani v evropi...