Nogomet

Milanski derbi pripadel Interju

La Spezia, 05. 02. 2023 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., A.V., STA
Komentarji
1

Nogometaši Napolija so tudi v 21. krogu italijanske lige svoje delo opravili po pričakovanju. V gosteh so s 3:0 premagali Spezio in se še utrdili na vrhu lestvice. Neuspešen je bil Udinese, ki je v gosteh pri Torinu izgubil z 0:1. Inter je v milanskem derbiju zmagal z 1:0.

Napoli se je na stadionu Picco dolgo mučil, v drugem polčasu pa v slogu najboljših ekip izkoristil tri darila domače obrambe. Najprej je Arkadiusz Reca na začetku nadaljevanja v svojem kazenskem prostoru igral z roko, posledično enajstmetrovko pa je izkoristil Kviča Kvaratškelia. Gruzijec je imel prste vmes tudi pri zadetkih v 68. in 73. minuti, ko je dvakrat kot na pladnju serviral Victorju Osimhenu.  

Nigerijec ima na svojem kontu po 21 krogih že 16 zadetkov, s čimer je postal šele četrti nogometaš Napolija s tem dosežkom. Pred tem je to uspelo Luisu Viniciu (1955/1956), Edinsonu Cavaniju (2012/2013) in Gonzalu Higuainu (2015/2016). "Vse zmage so enako pomembne. Nadaljevati moramo v tem ritmu, ker nas do konca čaka še ogromno težkih izzivov. Ne bo lahko, a smo v dobrem položaju," pred nadaljevanjem prvenstva, v katerem se zdi, da bo Napoli po letu 1990 končno prišel do novega Scudetta, pravi Osimhen. 

Victor Osimhen je zadel dvakrat in se utrdil na položaju najboljšega strelca Serie A.
Victor Osimhen je zadel dvakrat in se utrdil na položaju najboljšega strelca Serie A. FOTO: AP

Nigerijec ni navduševal samo med igro, ampak že na ogrevanju pred tekmo. Eden od njegovih strelov je namreč zadel eno od navijačic Spezie za golom, po čemer si je zvezdnik Napolija vzel čas in šel preverit, ali je z nesrečnico vse v redu. "Stala je sredi tribune in gledala v telefon, ko jo je žoga zadela v glavo. Zelo mi je bilo žal, zato sem ji to želel tudi pokazati. Upam, da je z njo vse v redu," je o svoji potezi, ki je požela ovacije domačih navijačev, povedal Osimhen. 

Za Spezio je drugič zapored zaigral Tio Cipot, ki je znova vstopil s klopi. Takrat je na semaforju že pisalo 3:0, nekdanji nogometaš Mure pa ni pretirano vplival na igro. Imel je 11 dotikov, uspelo mu je vseh pet podaj, njegovo edino preigravanje pa ni bilo uspešno. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napoli ima zdaj 13 točk prednosti pred Interjem Samirja Handanovića, ki je premagal Milan po tem, ko je v 34. minuti edini zadetek dosegel Lautaro Martinez. Tudi sicer so črno-modri, pri katerih je Handanović sedel na klopi za rezerviste, prevladovali na zelenici.

Za 16 točk pa zaostaja Roma, ki je v soboto z 2:0 odpravila Empoli Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja. Videmčani, pri katerih je Sandi Lovrić igral od 60. minute, Jaka Bijol pa do 87. minute, pa so danes zadetek prejeli v 49. minuti, dosegel ga je Yann Karamoh. S Torinom so Videmčani zdaj zamenjali mesti, Torino je sedmi, Udinese pa osmi.

Danes pa je še Fiorentina gostila Bologno in izgubil z 1:2, pri čemer je zmagoviti zadetek v 47. minuti dosegel Stefan Posch.

Italijansko državno prvenstvo, 21. krog, izidi nedeljskih tekem:
Spezia - Napoli                0:3 (0:0)
(Tio Cipot je igral od 76. minute za Spezio).
Torino - Udinese               1:0 (0:0)
(Jaka Bijol je igral do 87. minute za Udinese; Sandi Lovrić je igral od 60. minute za Udinese).
Fiorentina - Bologna           1:2 (1:1)
Inter - Milan                  1:0 (1:0)
(Samir Handanović ni branil za Inter).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
06. 02. 2023 08.41
+1
Handanoviča v maribor