Nogomet

Tudi Mbappe in Milik priskočila na pomoč v boju s koronavirusom

Pariz, Katovice, 29. 03. 2020 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napadalec Paris St. Germaina Kylian Mbappe se je pridružil številnim nogometnim zvezdnikom, ki so v težkih časih donirali denar. Pariška dobrodelna organizacija Abbe Pierre sicer ni sporočila zneska donacije, je pa podarila, da je ta zajetna. Boju s koronavirusom pa se je pridružil tudi poljski napadalec Arkadiusz Milik.

Mbappe bo pomagal ogroženim.
Mbappe bo pomagal ogroženim. FOTO: AP

"Zaradi posledic resne zdravstvene krize, ki je v največji meri prizadela krhke ljudi, je Kylian Mbappe pravkar namenil zelo veliko donacijo za podporo našim prizadevanjem, " je v sporočilu za javnost zapisala fundacija Abbe Pierre. "Njegova velikodušnost bo omogočila zlasti izvajanje ukrepov prve pomoči, dostop do vode, higieno za ljudi v negotovih razmerah, dostop do hrane in organizacijo zatočišč za brezdomce," so iz organizacije sporočili, kam bo šel nogometašev denar.

Milik pomaga s pripravo hrane
Če se je mladi francoski napadalec izkazal s finančno donacijo, pa se je na domiseln in koristen način v boj s koronavirusom, ki poteka praktično po vsem svetu, vključil napadalec poljske nogometne reprezentance in italijanskega prvoligaša Napolija Arkadiusz Milik. 26-letni Milik v svoji restavraciji v Katovicah s pomočjo sodelavcev brezplačno pripravlja, pakira in distribuira hrano za bolnišnice v mestu, v katerem je odrasel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred nekaj leti je odprl restavracijo "Food & Ball", ki je zdaj zaprta za javnost. A Milik ni odpustil zaposlenih, temveč skupaj z njimi pomaga bolnišnicam. "Zaščitimo zdravje," je sporočil Milik, ki je sicer v karanteni v Neaplju. Milik je rojen v mestecu Tichy, 20 kilometrov južno od Katovic, kjer je tudi začel svojo nogometno pot v klubu Rozwoj Katovice.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.