Nogomet

Dortmundčani želijo z znižanjem plač ohraniti 850 delovnih mest

Dortmund, 24. 03. 2020 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Borussie Dortmund je sporočilo, da bodo nogometaši kluba sledili zgledu kolegov iz vrst Borussie Mönchengladbach, ki so že pred časom pristali na znižanje plač. "To je dragocen znak solidarnosti," je bil zadovoljen izvršni direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Dortmundčani (na fotografiji napadalec Erling Haaland in vratar Roman Bürki) sledijo zgledu bližnjih sosedov iz Mönchengladbacha.
Dortmundčani (na fotografiji napadalec Erling Haaland in vratar Roman Bürki) sledijo zgledu bližnjih sosedov iz Mönchengladbacha. FOTO: AP

"Borussia Dortmund bo prihranila na desetine milijonov, ki bodo pomagali ohraniti BVB (Borussio Dortmund, op. a.) kot enega največjih delodajalcev v mestu Dortmund med krizo zaradi koronavirusa," je v izjavi za javnost zapisala Borussia Dortmund.

V nemškem nogometu že praktično od začetka krize, ki jo je na športnih in vseh ostalih področjih povzročil novi koronavirus, opozarjajo na začetek hudih časov za športne kolektive. Izvršni direktor nemškega ligaškega tekmovanja Christian Seifert je minuli teden denimo ocenil, da je zaradi prekinitve tekmovanja pod vprašajem kar 56.000 služb, ogrožen pa naj bi bil tudi obstoj več kot polovice od 36 klubov, ki sestavljajo 1. in 2. Bundesligo, seveda v primeru, da bi morali sezono 2019/20 dokončno odpovedati. Rdeče številke bi lahko skupno narasle vse do 750 milijonov evrov, je opozoril.

Pomagajo tudi navijači
Že minuli teden so sicer iz vrst še enega prvoligaša, Borussie Mönchengladbach, sporočili, da so se njihovi nogometaši med prvimi odpovedali delu plač. Pri Dortmundu naj bi to storili tako nogometaši kot trenerji in vodstvo kluba.

"To je dragocen znak solidarnosti z javnostjo in z našimi 850 zaposlenimi," je vse skupaj komentiral izvršni direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke. Navdušili so tudi navijači črno-rumenih, ki sicer slovijo kot eni najzvestejših in najglasnejših. Tri glavne skupine "ultrasov" so ponudile pomoč najbolj ogroženim someščanom in tistim, ki so morali v samoizolacijo.

V prostem času na dan izpolnijo do 15 zahtev, ki vključujejo razne opravke, kot tudi nakupovanje hrane in zdravil. S spletno pobudo #BorussiaVerbindet (Borussia združuje, op. a.) so zbrali več kot 70.000 evrov, potem ko se je klub, ki je organiziral virtualen dan za tekmo, povezal s 86 bari, klobasarnami in prodajalnami kebabov, ki so priljubljeni postanki navijačev BVB na poti do stadiona Signal Iduna Park.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
24. 03. 2020 21.44
+5
Ta k igra za 240.000€ mesecno bo zdej imel 220.000€. Bo zmogel haha