Nogomet

Tudi obe domači lovoriki nista zagotovilo, da bo ostal na Bavarskem

München, 13. 05. 2019 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru münchenskega Bayerna ne skrivajo nezadovoljstva zaradi sezone, v kateri je bil nekdanji evropski klubski prvak daleč od evropskega vrha, medtem ko se v domačem prostoru krčevito bori za 29. prvenstveno zvezdico. Vse bo jasno ta konec tedna, ko Kovačevi Bavarci gostijo frankfurtski Eintracht. Za naslov nemškega prvaka potrebujejo točko, kar pa bo vse prej kot lahka naloga.

Predvsem zaradi spremenljive forme, ki jo skozi večji del sezone kažejo varovanci nekdanjega hrvaškega selektorja Nika Kovača. Slednji je že od samega ustoličenja na udaru številnih nemških medijev in tudi nekaterih klubskih mož, ki niso čisto prepričani, ali je ta 48-letni strokovnjak primerna oseba za vodenje bavarskega giganta tudi v prihodnje.

"Trener Kovač ima našo polno podporo, saj dejstva govorijo v njegov prid," je pred sobotnim odločilnim dvobojem za ubranitev naslova nemškega državnega prvaka odločen športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, ki je lani poleti skupaj s predsednikom kluba Ulijem Hoenessom najbolj zagovarjal Hrvatov prihod na trenersko klop Münchenčanov. "O tem, ali bo Niko Kovač tudi v naslednji sezoni vodil naše moštvo, pa v tem trenutku težko karkoli rečem. Smo v odločilnem tednu, v katerem se bo odločalo o naslovu državnega prvaka. Vsakomur svetujem, med drugimi tudi našemu trenerju, naj po nepotrebnem ne izgublja energije za irelevantne stvari," je v nadaljevanju pogovora za nemško televizijo ZDF precej dvoma o nadaljevanju skupne zgodbe izrazil nekdanji vezist Bavarcev.

Niko Kovač bo v naslednjih dneh še kako trepetal za svojo prihodnost na klopi Bayerna.
Niko Kovač bo v naslednjih dneh še kako trepetal za svojo prihodnost na klopi Bayerna. FOTO: AP

Salihamidžić je prav tako demantiral kakršne koli sestanke in pogovore z nekdanjim španskim selektorjem in trenerjem madridskega Reala Julenom Lopeteguijem, ki naj bi bil po poročanju nemških medijev blizu trenerski klopi Bayerna. "Tega ne bi storil nikoli. S Kovačem od prvega dne zelo dobro sodelujeva in nikoli ga ne bi izdal." Da je Kovačeva prihodnost na Säbener strasse pod velikim vprašajem, priča tudi dejstvo, da mu niti obe domači lovoriki ne zagotavljata obstoja na trenerski klopi evropskega klubskega prvaka izpred šestih let. "Celoten ustroj Bayerna temelji na dejavniku uspeha. Osebno nimam niti najmanjših težav s trenerjem, nogometaši ali komerkoli drugim. Edina stvar, ki jo zahtevam od vsakogar v klubu, so vrhunski rezultati in posledično lovorike. Od same ustanovitve kluba dalje je bila naša obveza skozi vsa desetletja osvajanje najpomembnejših lovorik. To je zapisano v DNK-ju Bayerna in skladno s tem se moramo vesti tako na kot tudi izven nogometnih zelenic," pa je poudaril izvršni predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge, ki ne skriva tega, da nikoli ni bil pretirano naklonjen hrvaškemu strokovnjaku.

Povsem drugače je s predsednikom Ulijem Hoenessom, ki slovi za največjega zagovornika Nika Kovača. "Povsem sproščen sem. Če se bomo borili tako kot na tekmi z Leipzigom, bomo na koncu ubranili naslov državnih prvakov. O tem sem stoodstotno prepričan," je svojo polno podporo nekdanjemu hrvaškemu selektorju na začasnem delu na Bavarskem izrazil Hoeness.     

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
14. 05. 2019 16.57
Bayern in Borussio čakata težki tekmi, to bo še napeto!
RUBEŽ
13. 05. 2019 19.53
+2
Tudi če bi osvojil CL NE BI SMEL OSTATI. Kovać&co so obuli prevelike čevlje.
Hellsrael
13. 05. 2019 18.35
+7
Kovac, salih ipd morajo ven iz kluba. Bayern nemcem.pika
cripstoned
13. 05. 2019 16.44
+7
bayern lahko resi samo klopp....pa se ta mislim da bo kar lep cas pri liverpoolu...
športnik66
13. 05. 2019 15.37
+2
Niko Kovač je lahko doma in gleda TV, pa ima dovolj zasluženega za ta lajf. Novinarji pa tako zelo privoščite vsakemu, da bi izgubil službo. Prav neverjetni ste...
jodr
13. 05. 2019 15.26
+14
Bayern lahko uspešno vodi samo nemški trener. Z ekipo, ki jo ima Bayern bi moral biti prvak že konec februarja, tako pa se trese do zadnje tekme, ali mu bo uspelo. če želi Bayern do evropskega naslova, zopet lahko pride samo z nemškim trenerjem. Bayern trenutno igra nogomet, ki mu ni v ponos. na tekmi imajo 20 strelov na gol, rezultat pa je 0.
cripstoned
13. 05. 2019 16.45
+10
se strinjam...klopp ali pa tuchel...oba nemca in oba se zavedata velicine bayerna...poznata vecino igralcev....
PIERREBRICE
13. 05. 2019 15.22
+5
Za naslov nemškega prvaka potrebujejo točko, kar pa bo vse prej kot lahka naloga. LOL
PIERREBRICE
13. 05. 2019 15.25
+9
Torej Bayern potrebuje točko, ker je baje Dortmund že zmagal v Mönchengladbachu. Pa kdo je tu nor?