Nogomet

Real v Ukrajini našel novega Viniciusa, Dinamo bo igral humanitarne tekme

Kijev, 01. 04. 2022 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
6

Real Madrid si je od ukrajinskega Šahtjorja do konca sezone 2022/23 sposodil brazilskega nogometaša Viniciusa Tobiasa. Osemnajstletni najstnik se bo dobro leto dokazoval v drugi ekipi kraljevega kluba, če se bo tudi dokazal, ga bodo Madridčani za 18 milijonov evrov lahko odkupili.

V Madridu že blesti en Vinicius – Vinicius Junior, ki je v tej sezoni drugi strelec belega baleta.
V Madridu že blesti en Vinicius – Vinicius Junior, ki je v tej sezoni drugi strelec belega baleta. FOTO: AP

Branilec, član brazilske reprezentance do 17 let, je v Evropo prišel januarja iz Internacionala Porto Alegre, a za Šahtjor zaradi ruske invazije na Ukrajino na uradni tekmi ni utegnil debitirati. Odigral je le šest prijateljskih tekem. Real je tako izkoristil nov odlok, ki je klubom dovoljeval, da do 1. aprila registrirajo nogometaše iz ukrajinske ali ruske lige.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kijevski velikan bo igral tekme za mir

Dinamo Kijev, aktualni nogometni prvak Ukrajine, katerega član je bil do nekaj tednov nazaj tudi Benjamin Verbič, je sporočil, da bo od aprila do junija odigral serijo prijateljskih tekem z evropskimi velikani, finančni izkupiček s tekem pa bodo namenili državi, v kateri divja vojna, poroča dpa.

Za tekmi naj bi se že dogovorili z Barcelono, PSG, Borussio Dortmund, Steauo in Legio iz Varšave, v slednjo se je preselil slovenski reprezentant Verbič. V fazi dogovora so še dvoboji z Ajaxom, Milanom, Benfico, Sportingom in Baslom.

Zaradi ruske invazije na državo, ki se je začela 24. februarja, se ukrajinsko prvenstvo po zimskem premoru ni nadaljevalo. Njegova prihodnost je pod vprašajem, saj je rusko bombardiranje poškodovalo infrastrukturo klubov, ki so jih tudi zapustili tuji igralci, med njimi tudi Slovenci. Poleg Verbiča še Matija Rom, Rudi Požeg Vancaš in Lovro Grajfoner.

Vse tekme bodo potekale pod sloganom 'Tekma za mir! Ustavimo vojno!', so v izjavi na svoji spletni strani zapisali ukrajinski prvaki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
02. 04. 2022 14.44
-2
dobrodosel k najvecjim
Od Halerja ati
02. 04. 2022 17.35
+3
*obozevalcem Barcelone hihihi 0:4 🙈🙈 siiiuuu
dark horse
01. 04. 2022 21.47
+0
Spet nov dragulj 😂🤣
cripstoned
02. 04. 2022 14.44
+0
dark horse
02. 04. 2022 15.53
+1
Hejtanje😂🤣 koliko njegovih iger si videl pacient 🙈
OlalaKokoĐambo
01. 04. 2022 20.25
+2
Srbiji in Ustasluku zelim pot do Finala! Pa naj zmaga boljsi... Z