Nogomet

Tudi Rummenigge priznal: Alcantara želi zapustiti Bayern

München, 04. 07. 2020 13.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayernov brazilsko-španski vezist Thiago Alcantara bo v tem prestopnem roku očitno zapustil nemške prvake, saj si po besedah izvršnega direktorja v odhodu Karl-Heinz Rummeniggeja želi novega izziva.

Alcantara (v rdečem dresu) med obračunom z Ajaxom v Ligi prvakov.
Alcantara (v rdečem dresu) med obračunom z Ajaxom v Ligi prvakov. FOTO: AP

Thiago Alcantara se je Bayernu pridružil leta 2013, ko je vnovič združil moči z nekdanjim trenerjem iz katalonske prestolnice Josepom Guardiolo. Po 25-milijonskem prestopu je španski reprezentant brazilskih korenin odigral 230 tekem v rdečem dresu in osvojil sedem naslovov, v zadnjem času pa so Alcantaro poleg povratka v domačo Barcelono povezovali tudi z angleškim prvakom Liverpoolom.

Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, ki se po sezoni tudi sam poslavlja od bavarskega ponosa in svoje mesto prepušča Oliverju Kahnu, je v petkovem intervjuju za Bild priznal, da bodo rdeči najverjetneje ostali brez 29-letnega vezista, ki se očitno želi preizkusiti v novem prvenstvu.

Izpolnili so mu vse želje
"Vrhunski človek na zelenici in izven nje. Z njim smo se resno pogajali in mu izpolnili vse želje. A zdaj se zdi, da si želi še enkrat storiti nekaj novega," je za Bild dejal Rummenigge.

Pogodba se Alcantari v Münchnu sicer izteče po sezoni 2020/21, Rummenigge pa ga s sodelavci več kot očitno ne želi izgubiti brez odškodnine. To naj bi veljalo tudi za vse ostale, ki so v podobni situaciji kot španski Brazilec.

"Brezplačno v naslednjem letu ne želimo izgubiti katerega koli igralca," je še dejal Rummenigge. 

Flick: Upam, da ne bo odšel
Trener Bayerna Hans-Dieter Flick je v petek pred finalnim spopadom za nemški pokal z Bayerjem iz Leverkusna tudi sam izrazil željo, da bi Alcantara ostal.

"Upam, da ne bo odšel," je dejal Flick, ki je z ekipo zbral navdušujočih 24 zmag na zadnjih 26 tekmah na klopi bavarskega velikana.

Ob že zaključeni sezoni 2019/20 v 1. Bundesligi se bo Bayern po odigranem pokalnem finalu in morebitni dvojni kroni lahko povsem osredotočil na priprave za nadaljevanje Lige prvakov, kjer morajo po zmagi s 3:0 v Londonu nad Chelseajem sicer še odigrati povratni dvoboj osmine finala pred morebitno udeležbo na zaključenem turnirju v Lizboni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tonaparuda
05. 07. 2020 08.54
-1
Pri Bayernu ni nikoli razvil svojega potenciala. V sedmih letih je bil enostavno prevečkrat poškodovan. Ko se je vrnil v formo od ene poškodbe, dvignil igro Bayerna, je pred ključnimi tekmami staknil novo poškodbo. Tolikokrat še Robben ni bil poškodovan. Sicer mislim, da novega nogometaša ne potrebujejo. Na isti poziciji lahko igra Alaba, ki je zame še boljši nogometaš, na beku pa je Davies itak nezaustavljiv. Pa je vse pokrito.
samomojemnenje
04. 07. 2020 15.19
+8
Sport Bild piše, da je že priredil poslovilno večerjo za igralce Bayerna in da je že vse dogovorjeno z Liverpoolom in naj bi že naslednji teden odšel v Liverpool na pregled in podpis pogodbe. Dober igralec, borec, se ne izpostavlja in seveda še eden od igralcev, ki ga je Barca prelahko izpustila oz. po domače, kiks Barce.
BayernGomez
04. 07. 2020 16.11
-1
Težko je že vse dogovorjeno ker je Rummenigge rekel da še niso bili v stiku z Liverpoolom. Povedal pa je še da Havertza letos ne bojo kupili.
samomojemnenje
04. 07. 2020 18.03
+2
Vse je možno. jaz sem samo napisal, kar so pisali v
BayernGomez
04. 07. 2020 18.09
+1
Ja Bild ni zanesljiv vir. So že marsikaj napisali pa se potem to ni zgodilo.
samomojemnenje
04. 07. 2020 18.16
+2
Ja itak, dokler ni uradno potrjeno tudi jaz ne verjamem. Me pa čudi, da bi napisali laž glede poslovilne večerje.
BayernGomez
04. 07. 2020 20.24
+1
Glede tega imajo verjetno kar prav saj Thiago želi zapustiti Bayern no glede Liverpoola pa za enkrat še nič. Sicet za odhod v Liverpool pišejo tudi ostali mediji a kot je Rummenigge rekel da niso bili v stiku z njimi. Se je pa poleg Liverpoola omenjalo tudi Barcelono.