SP v nogometu 2022

Tudi Southgate izbral ekipo za mundial

London, 10. 11. 2022 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
2

Seznam igralcev za bližnje nogometno prvenstvo v Katarju je kot zadnji objavil tudi angleški selektor Gareth Southgate, ki se je moral ob izboru soočiti z nekaj težkimi odločitvami. V 26-člansko ekipo na primer ni uvrstil Jamesa Ward-Prowsa, Jarroda Bowna, Tammyja Abrahama, Ivana Toneyja, Marca Guehija, Joeja Gomeza, Fikaya Tomorija, Rubena Loftus-Cheeka in Jadona Sancha.

"Želeli smo si dobro uravnoteženo ekipo in vpoklicati je bilo treba tudi nekatere, ki trenutno niso v 100-odstotni formi. A mislim, da nam je vsa mesta uspelo zelo dobro pokriti," je ob imenovanju ekipe povedal Gareth Southgate, čigar ekipa je nazadnje igrala po sistemu 3-4-2-1, ključno vlogo v napadu pa je igral kdo drug kot Harry Kane.

Enajsterica Anglije
Enajsterica Anglije FOTO: AP

29-letnemu napadalcu Tottenhama bodo družbo v napadu delali James Maddison (Leicester City), Phil Foden, Jack Grealish (oba Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle United) in Marcus Rashford (Manchester United).

Med vratarji se je Southgate odločil, da so trenutno najboljši Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle United) in Aaron Ramsdale (Arsenal), pomagali pa jim bodo branilci Harry Maguire, Luke Shaw (oba Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones, Kyle Walker (oba Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal) in Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

Že vnaprej pa je bilo jasno, da zaradi poškodb v ekipi ne bo Chelseajevih bočnih branilcev Reecea Jamesa in Bena Chilwella.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V vezni liniji bodo priložnost dobili 19-letni zvezdnik Borussie Dortmund Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount, Conor Gallagher (oba Chelsea), Declan Rice (West Ham United), Jordan Henderson (Liverpool) in Kalvin Phillips (Manchester City).

Med zaradi poškodb nekoliko slabše pripravljene nogometaše sodijo Kyle Walker in Kalvin Phillips ter kapetan Manchester Uniteda Harry Maguire, ki pa naj bi ekipi pomagal predvsem z izkušnjami. V ekipo se prvič po treh letih vrača tudi James Maddison, ki je v ligi prepričal z dobrimi predstavami za Leicester City. Manjše presenečenje je tudi poziv mlademu Chelseajevemu vezistu Conorju Gallagherju.

Anglija bo v skupini B igrala proti Iranu, ZDA in Walesu.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bor99
10. 11. 2022 20.10
hvala za popravek
bor99
10. 11. 2022 18.06
kje pa je že omenjeni. nikjer prej ni omenjen. slab prevod članka.