Nogomet

Prvič v zgodovini Bundeslige tekma pred praznimi tribunami, tudi La Liga zapira stadione

Mönchengladbach, 10. 03. 2020 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekipi Borussie Mönchengladbacha in Kölna bosta tekmo prve nemške nogometne lige odigrali pred praznimi tribunami, kar se bo primerilo prvič v zgodovini Bundeslige. Pred tem so bili porazni stadioni le kdaj na tekmah druge ali nižjih lig. Tudi vse tekme španskega prvenstva tako prve kot druge lige bodo vsaj naslednja dva tedna potekale brez gledalcev.

 To odločitev je zaradi novega koronavirusa sporočil župan Mönchengladbacha Hans Wilhelm Reiners. Lokalni derbi med Borussio (M) in Kölnom je bil sprva predviden že v februarskem terminu, a so ga morali zaradi močne nevihte prestaviti.

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je v nedeljo sicer priporočil, da naj se v Nemčiji odpovedo vse prireditve z več kot 1000 gledalci. Nekateri nemški mediji že pišejo, da naj bi se v naslednjih dnevih pred praznimi stadioni odigrale vse tekme prve nemške lige; vodstvo slednje sicer napoveduje, da bodo skušali sezono končati maja, kot je bilo predvideno.

Nogometaši Borussie iz Mönchengladbacha bodo na svojem stadionu nastopili brez gledalcev.
Nogometaši Borussie iz Mönchengladbacha bodo na svojem stadionu nastopili brez gledalcev. FOTO: AP

Tudi v Španiji za zaprtimi vrati
Vse tekme španskega nogometnega prvenstva tako prve kot druge lige bodo vsaj naslednja dva tedna v Španiji v okviru zmanjševanja tveganja za prenos novega koronavirusa potekale brez gledalcev, je danes sporočilo vodstvo La Lige. Španski mediji poročajo, da vpleteni klubi podpirajo to odločitev in razumejo tveganje ob zbiranju večjega števila ljudi na stadionih. La Liga ima obenem pripravljen tudi scenarij, da lahko prepoved obiska nogometnih tekem po potrebi tudi podaljša na več tednov, piše španski AS. V španskem prvenstvu ta čas vodi Barcelona, ki ima dve točki prednosti pred Real Madridom in 11 pred tretjeuvrščeno Sevillo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.