Nogomet

Turki v lov na svetovno prvenstvo z novim selektorjem: Mircea Lucescu sprejel ponudbo

Istanbul, 02. 08. 2017 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Turška nogometna zveza (TFF) in romunski trener Mircea Lucescu sta se dogovorila, da bo 72-letni strateg na selektorskem stolčku turške reprezentance zamenjal Fatiha Terima. Ta je krmilo reprezentance zapustil zaradi osebne afere, sodeloval je namreč v pretepu v enem izmed restavracij v turističnem mestu Alacati.

Lucescu (levo) na evropski tekmi s Sevillo Unaija Emeryja.
Lucescu (levo) na evropski tekmi s Sevillo Unaija Emeryja. FOTO: AP

Mircea Lucescu bo pogodbo podpisal na uradni slovesnosti v petek, jasno pa je, da bo dveletna z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Letno bo zaslužil 2,5 milijona evrov. V Turčiji je že deloval štiri sezone, leta 2002 je bil prvak z Galatasarayem, leto pozneje pa se z Bešiktašem. V nogometnem svetu pa se je dokončno uveljavil na klopi Šahtarja iz Donecka, s katerim je od leta 2004 do leta 2016 osvojil osem naslovov ukrajinskega prvaka, leta 2009 pa tudi pokal UEFA. V lanski sezoni je vodil ruski Zenit iz Sankt-Peterburga, a se z njim ni uvrstil v Ligo prvakov, saj je zasedel tretje mesto. Zato je dobil odpoved.

Romun, ki je novo delovno mesto dobil, potem ko je ponudbo zavrnil trener Galatasaraya Senol Gunes, ki ni želel opravljati dveh odgovornih nalog, bo Turčijo poskušal pripeljati na svetovno prvenstvo. Turki so v svoji kvalifikacijski skupini na tretjem mestu, Hrvati in Islandci imajo dve točki več, naslednjo tekmo pa bodo igrali 2. septembra, ko se bodo pomerili z Ukrajino.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.