Nogomet

Nepopustljivi Slovenci do remija proti Angležem

Celje, 07. 10. 2021 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Celju v kvalifikacijah za preboj na EP 2023 gostila ugledne tekmece. Angleži so uživali vlogo velikega favorita dvoboja in po prvem polčasu in dveh hitrih zadetkih, so gostje z Otoka gladko vodili. V nadaljevanju je sledila še bolj pogumna igra mladih Slovencev, ki je prinesla (zasluženo) izenačenje na končnih 2:2.

Mile Ačimović
Mile Ačimović FOTO: Luka Kotnik

Izbranci slovenskega selektorja Milenka Ačimovića so na svoji tretji kvalifikacijski tekmi po pravem preobratu osvojili točko. Po uvodnem porazu proti Čehom z 0:1 in zmagi nad vrstniki iz Andore z 1:0 so na tretjem dvoboju v skupini G osvojili točko proti tekmecem iz Anglije, potem ko so v drugem polčasu nadoknadili zaostanek dveh golov. Slovenija je po neodločenem izidu na četrtem mestu v svoji skupini. V vodstvu je Češka z devetimi točkami, Albanija je zbrala šest, Anglija (ob tekmi manj) in Slovenija po štiri, Kosovo tri, Andora pa je brez točk. Slovenski nogometaši so že v zgodnjem delu tekme v mestu grofov morali dvakrat pobirati žogo iz svoje mreže. Prvič že v peti minuti, ko je po podaji Rhiana Brewsterja v polno zadel Conor Gallagher, drugič pa v 14. minuti, ko je po asistenci Luka Thomasa domačega vratarja Martina Turka ukanil še Cole Palmer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski nogometaši so v drugem polčasu ujeli imenitne otoške tekmece. Na 1:2 je po kotu, ki ga je izvajal Nino Žugelj, v 49. minuti znižal rezervist Mark Španring, ki je v končnici prvega polčasa zamenjal Mirka Mutavčića. Ačimovićevi varovanci so v 66. minuti ponovili vajo in po vnovični asistenci Žuglja iz kota prek Dušana Stojinovića izenačili na 2:2. Do konca razburljive tekme se nato izid ni spremenil, Slovenija je proti favorizirani Angliji osvojila točko. Slovenija se bo v ponedeljek v gosteh pomerila z Albanijo. "Zelo sem ponosen. Sploh proti ekipi, kakršna je Anglija. Fantje so pokazali karakter, tako se bori za dres in državo. V drugem polčasu so na najboljši možen način pokazali, kako igrati proti takšni reprezentanci. Tudi v končnici, ko smo trpeli z desetimi igralci. Ta točka v tem času veliko pomeni za slovenski nogomet, sploh za mladinski. To je sporočilo, da znamo, zmoremo parirati komurkoli. Zdaj se moramo spočiti, v ponedeljek nas čaka še ena težka tekma. Fantje so prava klapa, na to tekmo so se pripravljali, želeli so si dobrega rezultata. V drugi polčas smo krenili na glavo, videlo se je, da smo šokirali Angleže. Zagotovo bo za fante ta izkušnja koristna v nadaljevanju njihovih karier, zdaj so močnejši, samozavestnejši," je po tekmi za spletno stran NZS dejal selektor Ačimović.

Slovenija - Anglija
Slovenija - Anglija FOTO: Sofascore.com

Izid, kvalifikacije za EP 2023 do 21 let:                  
Slovenija - Anglija 2:2 (0:2)
Španring 49. Stojinović 66.; Gallagher 5., Palmer 15.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

donaj
09. 10. 2021 15.05
+1
Bravo, fantje!! 😃👌👍⚽