Nogomet

Udarec za Atletico: Trippier kaznovan z desetimi tedni mirovanja

Madrid, London, 23. 12. 2020 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilna ekipa španskega prvenstva Atletico Madrid se bo morala naslednjih deset tednov znajti brez pomembnega člena obrambe, ki zapira (skoraj) vse poti do vrat slovenskega reprezentanta Jana Oblaka. Angleški bočni branilec Kieran Trippier je namreč zaradi kršenja pravilnika o športnih stavah s strani Angleške nogometne zveze prejel ostro kazen, ki velja tudi za tekme na španskih oziroma mednarodnih zelenicah.

Po poročanju britanske državne radiotelevizije BBC je Trippier zanikal sedem kršitev, kar štiri pa so mu po zaslišanju uspeli dokazati. Atletico po poročanju dnevnika AS čaka na uradno sporočilo Španske nogometne zveze (RFEF), do takrat pa Trippierja ne namerava umakniti iz kadra.

To je zgodba, ki ima že dolgo brado, saj se je Kieran Trippier pod drobnogledom zaradi kršenja pravilnika Angleške nogometne zveze (FA) znašel že poleti 2019, ko je prestopil iz Tottenhama k Atletico Madridu. Čeprav je 30-letni bočni branilec in angleški reprezentant svojo vpletenost ves čas zanikal, ga je FA v sredo kaznovala z desettedensko prepovedjo nastopanja in več kot 77.000 evrov denarne kazni.

"Suspenz vključuje vso nogometno aktivnost in aktivnosti, povezane z nogometom, velja pa po vsem svetu od danes (sreda, 23. decembra 2020) po vložitvi prošnje pri Fifi (Mednarodni nogometni zvezi, op. a.)," sporoča FA.

Nezamenljiv na desnem boku
Trippier se je v tej sezoni povsem zasidral v začetni postavi trenerja Diega Simeoneja, čigar obrambi na vratih poveljuje slovenski reprezentant in namestnik kapetana Kokeja, Škofjeločan Jan Oblak. Nekdanji član Tottenhama je odigral vse tekme v aktualni sezoni od začetka do konca, po poročanju spletne strani dnevnika AS je na zelenici prebil kar 1710 minut, počival pa je le na pokalnem obračunu z nižjeligašem Cardassarjem. Kazen, če mu je ne bodo zmanjšali, mu bo preprečila nastop na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti nekdanjemu mestnemu tekmecu Chelseaju (23. februarja), izpustil pa bo tudi več kot deset prvenstvenih preizkušenj. Na voljo Simeoneju bo, če bo kazen obveljala, šele 7. marca za mestni derbi z Real Madridom.

Trippier (na fotografiji desno) ustavlja člana Barcelone, Pedrija, na zadnjem medsebojnem obračunu v Madridu.
Trippier (na fotografiji desno) ustavlja člana Barcelone, Pedrija, na zadnjem medsebojnem obračunu v Madridu. FOTO: AP

Njegova odsotnost bo "ogromen udarec" za Atletico, ocenjuje AS, saj je hrvaški reprezentant Šime Vrsaljko šele nedavno odigral prve minute v tej sezoni, ko je na omenjenem pokalnem obračunu nadomeščal Trippierja. Na gostovanju na Balearih je priložnost dobil tudi član B-ekipe, Ricard, ki se je izkazal z zadetkom, ni pa izključeno, da bodo rdeče-beli v zimskem prestopnem roku poiskali okrepitev na enem ključnih položajev na zelenici, od koder je Trippier pred vrata poslal tudi štiri podaje za gol soigralcev.

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
24. 12. 2020 09.04
denar je sveta vladar
gecogeco
23. 12. 2020 21.29
+2
Da sem na mestu Vrsaljka pa klub poišče menjavo v prestopnem roku, si takoj poiščem novi klub, če ne dobi šanse v prvi postavi!
JAZsemTI
23. 12. 2020 20.40
+1
Škoda, da je tako hempast.
Trend01
23. 12. 2020 16.28
+3
Zdaj bo še pritožba na višjo distanco. Nato še na CAS... Ali bo kar sprejel, da ne bo morebiti še huje?
AtleticoSLO
23. 12. 2020 18.08
+3
Kdo ve, je dober ampak mislim da imamo kader, da zaplonje luknjo