Nogomet

Uefa odprla preiskavo zaradi rasističnih opazk

Glasgow, 19. 03. 2021 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) je odprla preiskavo zaradi domnevnih rasističnih opazk v osmini finala Lige Evropa na tekmi Glasgow Rangers - Slavia Praga. Napredovanje si je po dveh tekmah izborilo češko moštvo (1:3), tekmo pa so zasenčile domnevne rasistične opazke. Vpletena sta bila Čeh Ondrej Kudela (Slavia) in Finec Glen Kamara (Rangers).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tri minute do konca povratne tekme naj bi Ondrej Kudela izrekel nekaj neprimernih opazk, zaradi česar so se Kamara in soigralci jezno odzvali. Slavia je zanikala obtožbe in dodala, da je Kamara v tunelu po tekmi obračunal s češkim nogometašem. V izjavi pa so zapisali še, da so se igralci Rangers med tekmo posluževali zelo grobih prijemov. Ondrej Kolar, vratar Slavie, jo je po enem od "nepotrebno grobih posredovanj", kot so zapisali pri češkem moštvu, odnesel z zlomljeno lobanjo in sedem centimetrov veliko ureznino na čelu, zaradi česar so ga morali pripeljati v bolnišnico. "Uefa je bila seznanjena z incidentom, ki se je zgodil v tunelu po tekmi med igralcema obeh ekip," je krovna nogometna zveza na stari celini zapisala v izjavi za javnost. "Pri Uefi čakamo na informacije in poročilo dogodka od sodnikov in uradnih oseb. Do takrat se bomo vzdržali komentarjev," so še dodali.

Trener škotskega moštva Steven Gerrard je po tekmi dejal, da sta se z Glenom Kamaro pogovorila in da mu je finski reprezentant dejal, da mu je nasprotnik namenil nekaj rasističnih opazk. Obenem je Gerrard opozoril Uefo, naj tega dogodka ne "pomete pod preprogo". Nekdanji kapetan Liverpoola je še dodal, da igralcu in soigralcem verjame ter da bodo Kamari stali ob strani.

Steven Gerrard
Steven Gerrard FOTO: AP

Odzval se je tudi Kudela, ki je po enem od grobih prekrškov res izustil nekaj kletvic, a daleč od rasističnih opazk, je zapisano v izjavi za javnost. "Kudelo je Kamara napadel s pestmi, potem ko nas niso spustili v garderobo, Steven Gerrard pa je vse skupaj spremljal," so še dodali Čehi.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.